Russische crypto-exchange start dubieuze marketingtruc

//Russische crypto-exchange start dubieuze marketingtruc

Russische crypto-exchange start dubieuze marketingtruc

De Russische cryptocurrency–exchange Yobit kondigde woensdag 10 oktober op Twitter een merkwaardige “random coin pump” aan, waardoor veel gebruikers zich afvroegen of de website of het Twitter-account van de exchange gehackt was of dat Yobit daadwerkelijk een pump-and-dump aan het promoten was.

Pump-and-dump is een soort fraude waarbij de prijs van een aandeel, of in dit geval een cryptocurrency, kunstmatig verhoogd wordt door middel van misleidende of valse aanbevelingen. “We zullen elke 1-2 minuten tien keer een willekeurige coin kopen voor 1 BTC” tweette Yobit:

YoBit Pump in 22 hrs: https://t.co/RIbW7OhKzM
We will buy one random coin for 1 btc every 1-2 mins 10 times (total buy amount – 10 btc).

— Yobit.Net (@YobitExchange) October 10, 2018

Het is echter niet erg aannemelijk dat Yobit, dat vaker van verdachte praktijken beschuldigd is en waarbij meerdere gebruikers problemen ondervonden om fondsen uit hun wallet op te nemen, daadwerkelijk willekeurig 1 Bitcoin (BTC) zal geven aan een gebruiker voor een willekeurige token. Het is logischer dat de exchange deze marketingtruc probeert te gebruiken om de handelsactiviteit op het platform te vergroten, en gek genoeg lijkt dit nog te werken ook: op de rangschikking van CoinMarketCap steeg Yobit van de 50ste naar de 45ste plaats van de grootste crypto-exchanges op basis van dagelijks handelsvolume (van $17 miljoen tot meer dan $28 miljoen).

Veel Twitteraars vroegen zich meteen af of het account van Yobit gehackt was omdat een dergelijke tweet in meerdere opzichten riekt naar fraude. Andere Twitter-gebruikers tagde ook officiële regelgevende instanties zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) in hun comment, zich al dan niet ervan bewust dat de SEC weinig uit kan halen naar een Russische exchange.

@SEC_Enforcement check this out

— Moderator (@SnarkCentralCo) October 11, 2018

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-12T07:53:07+00:00oktober 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie