Volgens een nieuwe SEC (Securrities and Exchange Commission) aanvraag bezit de institutionele vermogensbeheerder 30.454 aandelen van Grayscale’s GBTC. En nee, de firma maakt geen deel uit van de Rothschild familiedynastie.

Rothschild Investment Corporation, een toonaangevende financiële instelling gevestigd in Chicago, opgericht in 1908, heeft zwaar geïnvesteerd in Grayscale’s Bitcoin Trust, volgens een aanvraag van maandagochtend bij de Securities and Exchange Commission of SEC.

Rothschild meldde dat hij 30.454 aandelen van GBTC bezit op 31 december 2020, volgens Form 13F-HR, ook bekend als het Institutional Manager Holdings Report. In de aanvraag in oktober bezat het bedrijf naar verluidt 24.500 aandelen.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Volgens haar corporate website werd Rothschild Investment Corp opgericht in 1908 als Rothschild & Company. De oprichters, Monroe Rothschild en zwager Samuel Karger, begonnen het bedrijf als een full service makelaardij. Volgens Bloomberg maakt het echter geen deel uit van de Rothschild familiedynastie.

GBTC vertegenwoordigt beursgenoteerde aandelen van Grayscale’s steeds populairder wordende Bitcoin Trust, die nu meer dan $ 20 miljard aan activa onder beheer heeft. GBTC genereerde in het vierde kwartaal $ 217,1 miljoen aan gemiddelde wekelijkse instroom, een nieuw record.

GBTC handelt momenteel tegen minder dan $ 34,00 per aandeel.

Rothschild verhoogde zijn blootstelling aan Bitcoin (BTC) tijdens een cruciale tijd in de bullmarkt van de cryptocurrency. De prijs van Bitcoin verdrievoudigde bijna in het vierde kwartaal, voordat hij begin januari een piek bereikte van bijna $ 42.000. Hoewel de prijsactie enigszins is afgekoeld, schommelt de BTC prijs momenteel rond de $ 34.000.

De investeringsmanager is een van de vele institutionele spelers met een grote naam die het afgelopen jaar de markt voor cryptocurrency heeft betreden. Deze trend zal naar verwachting doorzetten nu centrale banken en regeringen hun monetaire basis uitbreiden om het herstel na de pandemie te ondersteunen. In deze geest wordt Bitcoin steeds meer gezien als een monetaire hedge tegen inflatie.

Digitale activa zullen bovenaan de agenda staan ​​op de Davos agenda van deze week. De top, die wordt georganiseerd door het World Economic Forum, biedt twee sessies gericht op “het resetten van digitale valuta”. Hoewel de discussies waarschijnlijk zullen gaan over digitale valuta van de centrale bank, of CBDC’s, vergroten ze de ontwrichtende impact van Bitcoin op traditionele financiering.

Meer Crypto nieuws.

Bitcoin koers in Euro: