Ripple’s xRapid is vanaf nu commercieel beschikbaar

//Ripple’s xRapid is vanaf nu commercieel beschikbaar

Ripple’s xRapid is vanaf nu commercieel beschikbaar

Het realtime platform xRapid van Ripple is vanaf nu, 1 oktober commercieel beschikbaar.

Wat is xRapid?

xRapid is ontworpen om internationale betalingen te versnellen. Tot voor kort was het platform alleen geschikt voor business-to-business. Nu het platform commercieel wordt ingezet kan iedereen hier gebruik van maken.

Door gebruik te maken van xRapid kan men liquiditeitskosten en de tijd dat het kost om grensoverschrijdende betalingen te doen te verkleinen. Hierdoor zijn internationale transacties veel sneller en goedkoper dan traditionele methodes. In een test die eerder dit jaar is gehouden was de gemiddelde tijd om grensoverschrijdende transacties te voldoen circa 2 minuten. Met traditionele methodes is een interationale betaling zeker 2 tot 3 dagen onderweg.

Ripple sluit belangrijke samenwerkingen af

Sinds augustus werkt Ripple samen met drie grote cryptocurrency exchanges, namelijk:

  • Bittrex (Amerika)
  • Mexian Bitso (Mexico)
  • Philippine Coins (Filippijnen)

Door deze samenwerkingen aan te gaan wil Ripple een gezond ecosysteem opbouwen vanuit verschillende landen. De partijen zullen allemaal xRapid gebruiken om XRP tokens, Amerikaanse dollars, Mexicaanse peso’s en Filipijnse peso’s om te kunnen wisselen.

De Ripple koers is de afgelopen tijd enorm gestegen. XRP ziet een maandelijkse winst van meer dan 60 procent en heeft zelfs even Ethereum ingehaald als grootste altcoin.

De XRP koers steeg enorm sinds de aankondiging van de grote Amerikaanse bank ‘PNC’ om het xRapid platform te gebruiken voor al haar internationale betalingen.

Bron Newsbit

By |2018-10-02T15:11:50+00:00oktober 2nd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie