Ripple’s Moneytap app uitgebracht in Japan

//Ripple’s Moneytap app uitgebracht in Japan

Ripple’s Moneytap app uitgebracht in Japan

MoneyTap, een smartphone app die real-time betalingen tussen banken mogelijk gemaakt en gebruik maakt van Ripple’s xCurrent blockchain, gaat vanaf vandaag live in Japan.

Een samenwerkingsverband tussen 61 Japanse banken, die tezamen goed zijn voor ruim 80% van het Japanse betalingsverkeer, gaat het gebruik van de applicatie ondersteunen. Met de app wordt het dus mogelijk om in real-time geld te ontvangen en te versturen.

The Japan Bank Consortium launched MoneyTap today, a Ripple-powered payments app to offer real time settlement for domestic payments in Japan! https://t.co/nNtkSfq2PN pic.twitter.com/oeg2XBZG66

— Ripple (@Ripple) October 4, 2018

Met de app wordt het niet alleen sneller maar ook een stuk eenvoudiger om geld te versturen. Klanten kunnen namelijk door middel van een QR-code of een telefoonnummer heel makkelijk Yen versturen en ontvangen.

Er zit voorlopig nog wel een maximum bedrag aan het gebruik van MoneyTap verbonden. Zo kan er per dag maximaal 100.000 Yen (~762 euro) verstuurd worden en per transactie 30.000 (~228 euro) Yen.

Nu is dit voor Nederlanders misschien niet zo heel wereldschokkend. Immers is het in Nederland vrij gebruikelijk om real-time betalingen te doen (bijvoorbeeld met betaalverzoeken via iDeal). In de rest van de wereld is het echter doorgaans veel omslachtiger om geld te versturen en te ontvangen.

Zo is het in Japan gebruikelijk dat geld alleen tussen 8.30 ‘s-ochtends en 15.30 ‘s-middags verstuurd kan worden, iets dat ook nog eens meer dan een dag kan duren en waarover een behoorlijke fee moet worden betaald. Niet bepaald klantvriendelijk dus en daarom is de blockchain oplossing van Ripple en MoneyTap in Japan zeker iets om nauwlettend in de gaten te houden.

Bron Crypto Coins NL

By |2018-10-05T02:40:01+00:00oktober 5th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie