Ripple (XRP) en Ethereum (ETH): de strijd om plek twee barst los!

//Ripple (XRP) en Ethereum (ETH): de strijd om plek twee barst los!

Ripple (XRP) en Ethereum (ETH): de strijd om plek twee barst los!

$23 miljard en een beetje: dat is op moment van schrijven de market cap van Ethereum.
$23 miljard en een beetje: dat is op moment van schrijven de market cap van Ripple.

Ja, je leest het goed! Voor het eerst sinds begin van dit jaar gaan Ethereum en Ripple de strijd weer met elkaar aan voor de titel ‘tweede grootste coin van de wereld’. De afgelopen dagen heeft XRP enorme terreinwinst gemaakt ten opzichte van Ethereum, en heeft het zelf de tweede positie overgenomen. Bitcoin blijft uiteraard de onbetwiste nummer een, met nog steeds maar liefst 51%.

Ripple gaat de strijd aan met Ethereum om de plek achter BitcoinRipple gaat de strijd aan met Ethereum om de plek achter Bitcoin – coinpaprika
Stijging XRP

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, maakt Ripple ineens enorme winst. De afgelopen dagen is er veel nieuws naar buiten gekomen dat deze stijging van Ripple veroorzaakt. Er wordt een extensie, Coil genaamd, ontwikkeld die kan worden ingezet om donaties te geven op platformen zoals Twitch en YouTube. En daarnaast werd bekend gemaakt dat het bedrijf Ripple gaat samenwerken met een Saudische bank om snelle transacties te gaan verwerken. Daarnaast is er ook een update gekomen over het onderdeel xRapid. De misvatting tussen Ripple (het bedrijf) en XRP (de token), wordt nog vaak gemaakt. Ondanks, en misschien wel vanwege, deze misvatting staat Ripple nu dus op het de tweede positie. Het zal de komende dagen ongetwijfeld stuivertje wisselen worden!

Ripple stijgt de afgelopen dagen enormXRP stijgt de afgelopen dagen enorm
Ethereum heeft het moeilijk

De positie van Ethereum is de laatste maanden niet meer zo sterk als dat het geweest is. De ICO’s zijn minder succesvol, dus dat resulteert indirect ook in minder vraag. Daarnaast heeft Vitalik Buterin zich uitgesproken over de toekomst van zijn Ethereum. Mocht je dit gemist hebben, dan is het terug te lezen in een het gelinkte artikel. Op dit moment lijkt Ethereum dus (tijdelijk) het onderspit te moeten delven. Maar een dump of correctie, na de huidige groeispurt van XRP, is ook denkbaar. Houd het dus allemaal de komende dagen in de gaten!

Ripple prijs

Stijging XRPXRP prijs

Ethereum prijs

ETH prijsETH prijs

 

Kom ook gerust eens langs in onze Telegramchat, en mis niets meer! Doe mee aan interessante discussies en geef je mening over alles wat maar cryptogerelateerd is! Er zijn mooie prijzen te winnen en er is enorm veel te leren over nieuwe projecten.

Bron Blockchainstories

By |2018-09-22T06:15:49+00:00september 22nd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie