Fintech conglomeraat gaat de toekomst van op GBP (pond sterling) gebaseerde CBDC’s (centrale bank digitale munten) bepalen volgens haar verklaring

Inhoud

  • Ripple Inc. ondersteunt de overgang naar stablecoins
  • Stablecoins koolstof neutraal maken

Ripple, een digitale betalingen decacorn (10x zo groot als unicorn), benadrukt zijn inzet op het stablecoin segment met het nieuwe partnerschap. De functionarissen gaan de vooruitgang van CBDC gekoppeld aan het Britse pond versnellen.

Ripple Inc. gaat de overgang naar stablecoins ondersteunen

Volgens de officiële verklaring van Ripple gedeeld op haar officiële website, sluit het zich aan bij de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde non-profit Digital Pound Foundation als stichtingslid.

Susan Friedman, hoofd beleid bij Ripple, zal het bedrijf vertegenwoordigen bij de Digital Pound Foundation. Ze benadrukte het belang van dit partnerschap voor de evolutie van het wereldwijde financiële systeem:

We zijn verheugd om het ontwerp en de implementatie van een digitale Pond te ondersteunen in samenwerking met de Digital Pound Foundation.De Foundation zal helpen het doel van het Verenigd Koninkrijk om een meer inclusief en duurzaam financieel systeem op te bouwen, te bevorderen.

Ripple voegt eraan toe dat experimenten met CBDC’s op basis van het Britse pond het Verenigd Koninkrijk zullen helpen om zijn plaats in het mondiale financiële landschap van het Web3-tijdperk te verzekeren.

Ripple’s rivaal Stellar gaat de op één na grootste stablecoin, USD Coin (USDC), gebruiken in zijn samenwerking met Moneygram.

Bitvavo

Stablecoins koolstof neutraal maken

De langdurige samenwerking met de Digital Pound Foundation bevestigt Ripples focus op de stablecoinsfeer. Onlangs ging het een partnerschap aan met de centrale bank van Bhutan, de Royal Monetary Authority (RMA).

Ripple zal technische, consulting en adviserende ondersteuning bieden voor de CBDC-werklast van Bhutan.

Aangezien Bhutan de eerste koolstof neutrale natiestaat ter wereld is, sluit Ripple’s strategie om een eco-vriendelijke stablecoin te bouwen perfect aan bij haar visie en missie.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.