Het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf Ripple gaat een samenwerking aan met een Litouws financieel technologie (FinTech) bedrijf om grensoverschrijdende geldtransfers te vergemakkelijken.

In een nieuw persbericht zegt Ripple dat het krachten bundelt met het in Vilnius gevestigde FINCI om diensten aan te bieden.

RippleNet’s On-Demand Liquidity (ODL) protocol zal gebruik maken van XRP om betalingen tussen Europa en Mexico mogelijk te maken zonder dat FINCI kapitaal hoeft vast te zetten door rekeningen in het buitenland voor te financieren.

Het commentaar van FINCI CEO Mihails Kuznecovs over het nieuwe partnerschap:

“We zijn verheugd om samen te werken met Ripple om het gemakkelijker te maken voor FINCI-klanten om geld te verplaatsen over de hele wereld. We delen hetzelfde doel met betrekking tot het verwijderen van de verborgen inefficiënties die van invloed kunnen zijn op internationale betalingen. De besparingen en operationele verbeteringen die we zullen bereiken door Ripple’s ODL te gebruiken, zullen ons in staat stellen om geld terug in het bedrijf te steken en ons aanbod aan onze klanten te verbeteren.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

FINCI vertegenwoordigt de allereerste klant van Ripple die in Litouwen is gevestigd, en zijn ODL (On Demand Liquidity)-dienst is nu uitgebreid naar meerdere uitbetalings-markten waaronder Singapore, Polen en Thailand.

Ripple’s Europese managing director Sendi Young legt uit hoe het gebruik van ODL efficiëntere internationale transacties mogelijk maakt.

“Grensoverschrijdende betalingen zijn van oudsher traag, complex en onbetrouwbaar. ODL is de eerste oplossing op bedrijfsniveau die deze grensoverschrijdende betalingsproblemen aanpakt door de wereldwijde crypto liquiditeit aan te boren, waardoor onze klanten een compleet nieuwe manier van zakendoen krijgen om hen te helpen groeien.”

Terwijl Ripple in een langdurige impasse blijft met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), markeert de FINCI-deal de laatste in een reeks van internationale zakelijke partnerschappen.

Afgelopen september kondigde Ripple aan samen te werken met Bhutan om een centrale bank digitale valuta (CBDC) te creëren, in november ging het samenwerken met de Republiek van Palau om een door de overheid gesteunde stablecoin te ontwikkelen en grensoverschrijdende geld transfers te vergemakkelijken.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.