Blockchainbedrijf Ripple heeft een partnerschap aangekondigd met het in Lincoln gevestigde financiële dienstverleningsbedrijf Nelnet.

Als onderdeel van de deal zal het gezamenlijk 44 miljoen dollar investeren in de bedrijfsdivisie voor hernieuwbare energie van het bedrijf om financiering te bieden voor Amerikaanse zonne-energieprojecten.

Ken Weber, Ripple’s hoofd sociale impact, beweert dat het verminderen van de koolstofuitstoot van de industrie een van de belangrijkste prioriteiten moet zijn:

“Het garanderen van een schone energietoekomst is een belangrijke prioriteit in elke industrie, niet alleen om toekomstige economische groei te stimuleren, maar ook om te zorgen voor een duurzamere wereld. Naarmate het gebruik van cryptocurrencies en blockchain blijft toenemen, is het duidelijk dat de technologie onze toekomstige financiële systemen zal schragen.”

De door Ripple gefinancierde projecten zullen naar verwachting meer dan 1,5 miljoen biometrische ton aan CO2-broeikasemissies compenseren.

Nelnet is in juni 2020 begonnen met het aanbieden van diensten aan bedrijfsontwikkelaars in een poging om zijn activiteiten, die grotendeels afhankelijk waren van de studentenleningensector, verder te diversifiëren. Het begon in 2018 met het financieren van zonne-energie-initiatieven.

Bitvavo

Ripple is een van de meest klimaatbewuste bedrijven in de cryptoindustrie geweest. Begin april werd het samen met Consensys en CoinShares onderdeel van het Crypto Climate Accord.

Zoals eerder gemeld, bundelde Bitcoin tech bedrijf Blockstream begin juni zijn krachten met Jack Dorsey’s Square om een cryptocurrency op zonne-energie te bouwen.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.