Dochteronderneming van toppartner Ripple, SBI Group, heeft de krachten gebundeld met de Japanse Lawson Bank om de 13.400 geldautomaten van de bank in Japan te gebruiken voor geldovermakingen via een nieuw product.

Inhoud:

  • SBI Remit werkt nu via geldautomaten van Lawson Bank
  • De SEC-rechtszaak tegen Ripple gaat ons bedrijf niet schaden: SBI

Een belangrijke Ripple partner, SBI Holdings, verspreidt het woord dat haar dochteronderneming, SBI Remit, een samenwerking heeft aangegaan met de grote Lawson Bank in Japan om klanten in staat te stellen het geldautomaten netwerk van de bank (bestaande uit 13.400 geldautomaten) te gebruiken voor directe geldovermakingen tussen Japan en andere landen.

XRP kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

SBI Remit werkt nu via geldautomaten van Lawson Bank

SBI Remit werkt nu samen met Lawson Bank en haar ATM-netwerk, zo blijkt uit een artikel gepubliceerd door SBI Holdings, het moederbedrijf van SBI Remit. De laatste draait op RippleNet en biedt zijn klanten snelle en goedkope internationale overmakingen.

Nu kunnen retailklanten maar liefst 13.400 geldautomaten gebruiken bij Lawson-winkels in heel Japan en gebruikmaken van de nieuwe dienst van het bedrijf, “Remit Card”.

Het stelt klanten in staat om internationale overmakingen uit te voeren, met slechts één plastic kaart op elk moment van de dag, ook in het weekend en op feestdagen.

Het netwerk van SBI Remit omvat 220 landen over de hele wereld en het duurt slechts ongeveer 10 minuten voordat een betaling is afgeleverd. Voor het gebruik van de service is geen bankrekening vereist, aangezien geld kan worden verzonden of ontvangen bij een lokale vestiging van het bedrijf.

De SEC rechtszaak tegen Ripple gaat ons bedrijf niet schaden zegt SBI

Nadat de Amerikaanse toezichthouder voor effecten en beurzen op 21 december 2020 een juridische klacht had ingediend tegen Ripple Labs, reageerde SBI Holdings onmiddellijk en zei dat dit waarschijnlijk slechts een kleine impact zou hebben op haar activiteiten.

De totale investering van SBI in Ripple is gelijk aan 8,76 procent. Bovendien is 90 procent van de Ripple-klanten buiten de VS gevestigd, terwijl ongeveer 80 procent van de transacties op RippleNet ook buiten de VS wordt uitgevoerd.

De voormalige SEC-voorzitter, Jay Clayton, nam ontslag onmiddellijk nadat hij de rechtszaak tegen de blockchain-decacorn had aangespannen.

De nieuwe SEC-chef wordt verondersteld crypt ovriendelijk te zijn en Ripple zegt bereid te zijn om samen te werken met de nieuwe leiding van de toezichthouder. Het bedrijf wil zich echter graag voor de rechter verdedigen.