Ripple wil de NFT-hype naar de XRP Ledger brengen. Het bedrijf kondigde woensdag een “creator fund” aan ter waarde van $250 miljoen om non-fungible token (NFT) projecten te ondersteunen die bouwen op de XRP Ledger.

Ripple zei dat het NFT-artiesten en -marktplaatsen zal voorzien van financiële, creatieve en technische ondersteuning. Daartoe is het bedrijf een samenwerking aangegaan met creatief bureau VSA Partners en NFT-marktplaatsen mintNFT en Mintable (waarin Ripple een investeerder is, samen met Mark Cuban en anderen).

Het slaan van NFT’s op de XRP Ledger zal een kostenefficiënt proces zijn en het nut ervan stimuleren via use cases zoals “interactieve ervaringen en fractioneel eigendom”, aldus Ripple. De blockchain heeft ook een ingebouwde gedecentraliseerde beurs waar gebruikers tokens kunnen verhandelen voor XRP of voor elkaar, aldus het bedrijf.

Bedrijven die projecten belonen die bouwen op hun eigen blockchain is een veel voorkomende trend geworden, zoals The Block onlangs meldde. In de afgelopen maanden hebben Ethereum-uitdagers, waaronder Avalanche en Terra, beloningsprogramma’s uitgerold om gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten op hun blockchains aan te trekken. Vaak zetten deze challengers fondsen opzij in hun native tokens. Wat Ripple betreft, is het onduidelijk of het makersfonds van het bedrijf in dollars of XRP wordt uitgedrukt.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.