In het kort:

  • Voormalig SEC-voorzitter Mary Jo White sprak met het tijdschrift Fortune over de SEC zaken tegen Ripple.
  • Wit verdedigt Ripple en zijn CEO’s in de pakken.
  • Ze stelt dat de gevallen willekeurig zijn.

Voormalig SEC-voorzitter Mary Jo White vertelde het tijdschrift Fortune dat de commissie die ze ooit leidde in dit geval “helemaal verkeerd” is.

SEC Eigenaardigheid

In het interview met Fortune wees White op problemen met de zaak tegen Ripple op verschillende niveaus. Ten eerste wees ze op de eigenaardigheid van de timing en het langdurige onderzoek dat eraan voorafging. White vormde haar uitleg in termen van haar ervaring als SEC-voorzitter en als Amerikaanse advocaat in het zuidelijke district van New York. “… als het zo lang duurt om een ​​zaak uit te zoeken, zou je die waarschijnlijk niet moeten beginnen.”

Willekeurig

Hoewel de manier waarop de zaak tot stand is gebracht vragen oproept, mislukt het op verdienste, zegt White. Ze wijst erop dat de SEC geen consistent raamwerk heeft ontwikkeld om crypto af te handelen. De Commissie oordeelde bijvoorbeeld dat Ethereum geen beveiliging is.

Licht aan het einde van de tunnel

In het interview poneerde White twee mogelijke tijdframes. Een rechterlijke beslissing in het Southern District van New York zou al in oktober kunnen komen. Als alternatief zouden Ripple en de SEC vooraf een buitengerechtelijke overeenkomst kunnen bereiken.
Een buitengerechtelijke overeenkomst is waarschijnlijk, gezien de opmerkingen van SEC-commissaris Hester Pierce. In een interview in januari merkte Pierce op dat de Commissie dergelijke zaken gewoonlijk buitengerechtelijk beslecht. Pierce is ook een van de vele invloedrijke stemmen binnen de Amerikaanse regering die oproept tot meer duidelijkheid over cryptocurrency van de kant van de verschillende instanties die op de een of andere manier met de industrie zijn verbonden.

De zaak tegen ripple

Op 22 december 2020 heeft de SEC twee rechtszaken aangespannen in het Southern District van de federale rechtbank van New York tegen Ripple en twee van zijn CEO’s. Ten eerste beweert de SEC dat Ripple $ 1,2 miljard aan niet-geregistreerde effecten heeft verkocht. In de andere beweert de Commissie dat de huidige CEO van Ripple, Brad Garlinghouse en voormalig CEO Chris Larsen, nog eens $ 600 miljoen aan niet-geregistreerde effecten hebben verkocht.

De marktreactie was snel, waarbij het XRP-token van Ripple tot voor kort in waarde kelderde. Omdat de SEC een groot bereik heeft binnen de VS, begonnen crypto exchanges de notering en bevriezing van XRP-handel. Buitenlandse beurzen negeerden de uitspraak echter grotendeels, behalve dat het Amerikaanse klanten verbood om in het token te handelen.

Garlinghouse beweert dat slechts 5% van de klanten van Ripple zich in de Verenigde Staten bevindt en dat het volledig bevriezen van de activiteiten van Ripple in de VS het netwerk als geheel niet zou schaden.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).