Ripple CTO is van mening dat de rol van de dollar als de afwikkelingsvaluta van de wereld afneemt, maar dat er niet één fiat valuta zal zijn om deze te vervangen

In een reeks recente tweets stelde Ripple CTO David Schwartz dat de rol van de Amerikaanse dollar als de afwikkelingsvaluta van de wereld nu kleiner wordt.

Hij is er echter van overtuigd dat een enkele fiat of digitale valuta er niet snel voor in de plaats zal komen:

“Ik denk niet dat er binnenkort een wereld fiat zal zijn. Dus zelfs met stablecoins zullen er meerdere zijn.”

Ripple kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Geen wereldwijde stablecoin

Vorige week publiceerde de G20 Financial Stability Board een routekaart voor grensoverschrijdende betalingen, waarin het de voordelen van stablecoins erkent en tegelijkertijd hun risico’s beoordeelt.

De G20-leden werken nauw samen met het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank en andere grote financiële organisaties om een ​​regelgevingskader te ontwikkelen voor digitale valuta van centrale banken.

Zoals gemeld riep Agustín Carstens, algemeen directeur van de Bank for International Settlements, ook op tot nauwe samenwerking tussen verschillende centrale banken tijdens een conferentie op 19 oktober, georganiseerd door het IMF.

Hoewel deze gezamenlijke inspanning mogelijk betekent dat er een wereldwijde stablecoin in de maak is, stelt Schwartz dat er niet één troef zal zijn om ze allemaal te regeren.

“Ik denk dat veel digitale en fiat-activa zullen strijden om die rol te spelen en er is ruimte voor meer dan één. Ik zie de rol van de dollar als ‘s werelds betalingsmunt langzaam krimpen en de internationale handel toeneemt “

De brug ertussen

Schwartz vermeldt ook dat er behoefte is aan “een neutraal, grensoverschrijdende zonder vast te zitten aan jurisdictie” activum dat zal dienen als een brug voor CBDC’s en andere soorten stablecoins.

Dit is waar XRP, Stellar en andere crypto currencies in het spel komen. In de toespraak van vandaag in Berkeley maakt Schwartz duidelijk dat hij niet verwacht dat XRP het enige netwerk is dat alle betalingen afhandelt:

“De XRP Ledger kan niet alle betalingen van de wereld aan, en ik stel geen ” één netwerk ” oplossing voor. Dat is niet realistisch. Mensen willen verschillende dingen en hebben verschillende problemen. Maar XRP kan de hub of ruggengraat zijn die zorgt voor de snelle internationale afwikkeling. “