De Ripple baas beweert dat zijn bedrijf oneerlijk is behandeld waardoor Ethereum de voorsprong heeft gekregen.

Ripple chief executive Brad Garlinghouse heeft zijn gedachten geventileerd over de toestand van de crypto-markt en regelgeving, en een wrok over de aanpak van Ethereum door de financiële toezichthouder lijkt aan de oppervlakte te zijn gekomen.

Sprekend op de DC Fintech Week virtuele conferentie op 21 oktober, verklaarde de Ripple baas dat Ethereum een regelgevend groen licht had gekregen dat het in staat stelde om zijn bedrijf’s XRP token te overtreffen.

De U.S. Securities and Exchange Commission heeft Ripple achtervolgd over claims dat XRP een niet-geregistreerd effect is. In januari diende Ripple een Freedom of Information Act-verzoek in bij de SEC, waarin het eiste te weten waarom het ETH niet als een effect beschouwde. Zes maanden later in juli stond een districtsrechter het bedrijf toe om een voormalige SEC-functionaris te laten getuigen die in 2018 verklaarde dat ETH geen effect was.

Garlinghouse heeft duidelijk het gevoel dat zijn bedrijf hard is aangepakt en dat het latere succes van Ethereum op zijn minst gedeeltelijk te danken is aan een gunstiger behandeling door de SEC. Hij verklaarde dat het de markt beïnvloedt, eraan toevoegend:

“In de afgelopen paar jaar was XRP de tweede meest waardevolle digitale activa. Toen het duidelijk werd dat de SEC een hall pass had gegeven aan ETH, is ETH natuurlijk een soort van geëxplodeerd en die duidelijkheid heeft geholpen.”

XRP was eind december 2017 de op een na grootste crypto-activa door marktkapitalisatie. Het is momenteel afgegleden naar de zevende plaats, terwijl Ethereum sindsdien de tweede plek in handen heeft.

Garlinghouse verklaarde ook dat de SEC een agressieve houding heeft aangenomen tegen crypto met recente acties tegen zijn eigen bedrijf en Coinbase. In een reactie op de strijd van Ripple met de financiële toezichthouder, zei hij dat de SEC beweert consumenten te beschermen, maar:

“Je hebt bijna 50.000 Amerikaanse mensen die XRP bezitten die de SEC proberen aan te klagen omdat ze ‘hen beschermen’.”

Bitvavo

Eerder deze maand oordeelde een Amerikaanse districtsrechter dat personen die het XRP-token van het bedrijf bezitten, niet als gedaagden in de rechtszaak konden deelnemen.

Het verzoek van de SEC om de deadline te verlengen om de ontdekkingen in haar lopende rechtszaak met Ripple Labs en haar leidinggevenden te voltooien, is ingewilligd en verschoven naar 14 januari 2022.

Ripple beweert dat elke verdere vertraging in het oplossen van deze zaak “ernstige schade zal toebrengen aan de belangen van de gedaagden en XRP-houders.”

De rechtbank erkende dit, maar verklaarde dat de “extra tijd gevraagd door de SEC geen invloed zal hebben op het schema om de zaak op te lossen.”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.