Bakkt registreerde in oktober een ongekend hoge Bitcoin levering, wat een duidelijke piek in de institutionele vraag naar BTC aantoont.

Uit gegevens van Arcane Research blijkt dat Bakkt Bitcoin Exchange van 20 september tot 20 oktober opnieuw een recordmaand kende. Dit volgt op een merkbare stijging van de institutionele vraag naar Bitcoin (BTC) van openbare bedrijven in de afgelopen maanden. Derivaten beurs is op maat gemaakt voor institutionele beleggers in de VS. Het wordt beheerd door Intercontinental Exchange, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange.

Wanneer het volume van de Bakkt Bitcoin-futuresmarkt toeneemt, waardoor Bitcoin-contracten fysiek worden afgehandeld, laat dit doorgaans een groei zien in de institutionele behoefte aan digitale activa.

BTC futures volume per exchange. Bron: Digital Assets Data

Zoals hierboven is aangetoond, weerspiegeld Digital Assets Data een aanzienlijke stijging van de futures-volumes op meerdere beurzen in de maand oktober.

Volgens de analisten van Arcane Research lopen 400 BTC contracten af ​​in oktober bij Bakkt. Maanden achtereen laten de gegevens een sprong van 14% zien ten opzichte van september.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Het volume en de open interesse van Bakkt zijn belangrijk bij het meten van institutionele activiteit, omdat het een van de drie veelgebruikte platforms is door instellingen naast LMAX Digital en CME.

Als zodanig zei Arcane Research dat de substantiële toename van de levering van termijncontracten op Bakkt een stijgende institutionele vraag betekent. De onderzoekers merkten op:

“Weer een ATH BTC-levering op Bakkt deze maand. Meer dan 400 BTC futures contracten liepen in oktober af, een stijging van 14% ten opzichte van september. Met weer een recordmaand op Bakkt neemt de vraag naar bitcoin onder institutionele beleggers toe. “

24 uur Bitcoin spot volumes. Bron: Skew

Omdat LMAX Digital voornamelijk transacties voor instellingen faciliteert, geeft de beurs die Coinbase overtreft het huidige institutionele landschap van Bitcoin weer. Er is een sterke vraag van instellingen, vooral na recente spraakmakende investeringen van Square en MicroStrategy.

Net als bij Bakkt, heeft de CME Bitcoin futures markt ook een toename van de open rente gezien. Sinds 2 oktober, na de maandelijkse afloop van september, steeg de open rente van CME over Bitcoin van $ 345 miljoen naar $ 561 miljoen.

Leidinggevenden in de branche en vermogende investeerders in de cryptocurrency markt verwachten dat de trend van toenemende institutionele honger naar Bitcoin doorzet.

Tyler Winklevoss, de miljardair Bitcoin-investeerder en de mede-oprichter van Gemini, zei dat Bitcoin gestaag evolueert naar een bedrijfsmiddel.

Toen MicroStrategy aankondigde dat het voor 425 miljoen dollar aan BTC had verworven, benadrukte het bedrijf dat het BTC beschouwt als het belangrijkste kasmiddel van het bedrijf. Winklevoss schrijft:

“Bitcoin is op weg om een ​​bedrijfsmiddel te worden. Michael Saylor en Jack leiden de aanval. Binnenkort zullen vele andere bedrijven volgen, en uiteindelijk centrale banken. Dit is slechts het begin.”