Nieuws in het voordeel van Ripple Labs is opgedoken nu de rechtszaak tussen het bedrijf en de Securities and Exchange Commission (SEC) voortduurt.

Verdedigingsadvocaat James K. Filan informeerde de leden van de XRP-community op 12 april over de lopende zaak tussen de twee partijen, waarbij hij het besluit bevestigde dat districtsrechter Torres in de Ripple-zaak de motie van de SEC voor heroverweging van het deliberate process privilege met betrekking tot de e-mails van Hinman heeft afgewezen en opheldering over de zaak heeft gegeven.

“De rechtbank heeft de motie van de SEC voor heroverweging van de DPP-uitspraak afgewezen en het verzoek van de SEC om verduidelijking van die uitspraak ingewilligd,” zei hij.

Maak een account of ga naar trading bot.

Wat heeft de rechter verklaard?

Volgens het rechtbankdocument zijn de toespraken en e-mails “niet beschermd door het deliberate process privilege.”

Daarnaast staat in het document:

“De bewering van de SEC dat de toespraak bedoeld was om de aanpak van Corporation Finance voor het reguleren van digitale activa-aanbiedingen over te brengen, is niet in overeenstemming met het eerdere standpunt van de SEC en Hinman dat de toespraak bedoeld was om zijn persoonlijke standpunten weer te geven en dat ook deed.”

Het ging verder:

“De SEC probeert het van twee kanten te bekijken, maar de toespraak was bedoeld om het beleid van het agentschap te weerspiegelen of niet. Nu de SEC heeft volgehouden dat de toespraak de persoonlijke opvattingen van Hinman weergaf, kan zij haar eigen standpunt niet verwerpen.

Een zeer grote overwinning voor Ripple

Met betrekking tot de laatste beslissing van de rechter, merkte Mr. Filan op “dat dit een zeer grote overwinning is voor Ripple” en dat de SEC nu 14 dagen heeft om bezwaar aan te tekenen tegen deze beslissing.

In het bijzonder meldde Finbold op 9 april dat de nieuwe e-mails het belangenconflict van de SEC in crypto-regulering bewezen, aangezien non-profitorganisatie Empower Oversight SEC-e-mails openbaar maakte waarin ongepast gedrag van de ambtenaren van het agentschap met betrekking tot de Ripple (XRP) rechtszaak werd gedetailleerd.

Volgens de e-mails werd voormalig SEC-functionaris Hinman gewaarschuwd voor een mogelijk belangenconflict met zijn vorige werkgever, Simpson Thacher.

De organisatie Empower Oversight diende een verzoek in voor de vrijgave van de e-mails, met de bewering dat ze kunnen aantonen dat de SEC selectief de regelgeving in de cryptocurrency-industrie handhaafde.

Als gevolg van het feit dat de SEC e-mails werden verkregen door Empowerment Oversight, hebben juridische experts opgemerkt dat de informatie die ze bevatten de kansen van agency’scy om de rechtszaak tegen Ripple te winnen in gevaar zou kunnen brengen.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.