De in opspraak geraakte Canadese crypto exchange QuadrigaCX heeft eerder deze maand per ongeluk bijna $ 500.000 in Bitcoin (BTC) overgezet naar zijn cold storage wallet, volgens een rapport dat op 12 februari door Ernst & Young is gepubliceerd.

De oprichter van QuadrigaCX, de 30-jarige Gerald Cotten, stierf op merkwaardige wijze in december 2018. De centrale heeft geen toegang kunnen krijgen tot zijn koude portemonnee omdat Cotten als enige verantwoordelijk was voor de portefeuilles en de bijbehorende sleutels.

De overgrote meerderheid van de activa van Quadriga zijn naar verluidt verloren gegaan in de ontbrekende, cold storage wallets. Begin februari werd gemeld dat Quadriga CA $ 190 miljoen dollar ($ 145 miljoen) aan digitale activa misloopt.

De aangestelde ‘Big Four’ auditmaatschappij Ernst & Young is er als onafhankelijke derde partij om de procedure te volgen in een crediteurenbeschermingszaak. Het onlangs uitgebrachte rapport, “Eerste rapport van de monitor” genaamd, heeft als doel de rechtbank een update te geven met betrekking tot de procedure, waarin staat:

“Op 6 februari 2019 heeft Quadriga per ongeluk 103 bitcoins met een waarde van ongeveer $ 468.675 overgedragen aan Quadriga cold wallets die het bedrijf momenteel niet kan openen. De monitor werkt samen met management om deze cryptocurrency uit de verschillende cold wallets te halen, indien mogelijk. ”

In de loop van de audit heeft Ernst & Young een aantal elektronische apparaten van Quadriga beveiligd – naar verluidt in eigendom van of gebruikt door Cotten – waaronder vier laptops, vier mobiele telefoons en drie volledig gecodeerde USB sleutels. Volgens het document bevinden de apparaten zich momenteel in een kluisje gehuurd door Ernst & Young.

Cointelegraph meldde onlangs dat de Ontario Securities Commission (OSC) “naar Quadriga keek. OSC woordvoerster Kristen Rose verklaarde: “gezien de potentiële schade die Ontario investeerders ondervinden, onderzoeken we deze kwestie en hebben we al contact gehad met de monitor.” Rose weigerde naar verluidt te specificeren of dit betekent dat de Commissie de uitwisseling formeel heeft onderzocht.

Opmerkingen van de OSC volgden de bewering van de Britse Columbia Securities Commission dat het geen regulering van QuadrigaCX inhoudt, omdat het bedrijf naar verluidt geen tekenen van handel in effecten of derivaten te zien gaf, of als een beurs in het algemeen.