CryptoQuant gebruikt de puell multiple om een patroon aan te wijzen dat verklaart waarom de huidige Bitcoin bull cyclus zich pas in de eerste fase bevindt.

De bullmarkt is niet voorbij, want fase 1 is net begonnen

Volgens een analist van CryptoQuant laten cycli uit het verleden zien dat de huidige Bitcoin bullmarkt nog niet voorbij is. De puell multiple onthult waar de prijs nu heen zou kunnen gaan.

De puell multiple is een BTC-indicator die aangeeft hoe gezond de inkomsten van miners zijn. Het wordt berekend door de mining inkomsten te delen door het 365-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) van dezelfde.

Puell Multiple= mining inkomsten USD ÷ 365 MA (mining inkomsten USD)

Met behulp van deze indicator kan worden vastgesteld met hoeveel verkoopdruk miners te maken hebben. Wanneer de indicator een hoge waarde heeft, zijn de inkomsten van miners relatief gezond en zijn ze niet verplicht te verkopen. Een lage waarde kan erop wijzen dat er een aanzienlijke verkoopdruk is.

Aangezien miners grote hoeveelheden Bitcoin bezitten, kan aanzienlijke verkoopdruk onder hen de prijs van de cryptocurrency op een zichtbare schaal beïnvloeden.

Hier ziet u hoe de puell-multiple veranderde tijdens de bull-cycli van 2011 en 2013:

Bitcoin 2011, 2013
De Puell Multiple versus de Bitcoin-prijs tijdens 2011 en 2013

De bovenstaande grafiek toont de verschillende fasen van deze stijgingen, en de gekleurde zones helpen het patroon te onthullen van waar de prijs vervolgens naartoe gaat na het raken van elk.

Tijdens een midden-cyclustop raakt de koers het gele vakje. Een einde-cyclus top wordt gesignaleerd wanneer de waarde de rode zone raakt.

Een nieuwe cyclus begint pas nadat een mid-cycle top na halvering is bereikt. De onderstaande grafiek laat zien hoe de 2017 bull run eruit zag en hoe de huidige er uit kan komen te zien:

Bitcoin 2017, 2021
De huidige Bitcoin bullrun is net begonnen
Bitvavo

Bestuderen van deze grafiek maakt duidelijk dat de 2017 cyclus ook een vergelijkbaar patroon volgde voor de prijs vs puell multiple grafiek.

Op basis van dit patroon lijkt het erop dat de huidige bull-run zich nog maar in de eerste fase bevindt. Als een gelijkaardige trend blijft gevolgd worden, zou BTC een grote beweging omhoog moeten maken als de munt een nieuwe ATH raakt.

Bitcoin Prijs

Op het moment van schrijven drijft de prijs van BTC rond de $47.8k, een daling van 1.5% in de afgelopen 7 dagen. In de afgelopen maand heeft de munt 15% aan winsten geaccumuleerd.

Hier is een grafiek voor de trend in Bitcoin’s waarde over de afgelopen drie maanden:

Bitcoin Price Chart

BTC blijft een algemene neerwaartse trend volgen | Bron: BTCUSD op TradingView

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.