De populaire cryptohandelaar en marktanalist Peter Brandt heeft zijn mening gegeven over de recente prijsdip voor cryptoassets, inclusief een vooruitzichten voor XRP.

Op maandag (22 februari) speculeerde Brandt dat de recente prijscorrectie van Bitcoin de omvang van de terugval van de markt zou kunnen zijn. Brandt merkte op dat de gemiddelde prijs van Bitcoin met 30% of meer daalde tijdens correcties die plaatsvonden tussen 2015 en 2017, waardoor Bitcoin op schema was om terug te keren naar $ 37.900. De ervaren handelaar noemde de high van $ 42.000 in januari een “logische plek” om de dip te kopen.

Brandt was positief over de prijsverlaging, zei dat het de markt weer “gezond” zou kunnen maken en de late FOMO-kopers kwijt was.

Brandt wees op marktaanwijzingen die de prijscorrectie voorspelden, waaronder een reeks spraakmakende Twitter-gebruikers zoals Michael Saylor die op hun foto’s overschakelden naar “bitcoin-ogen” om de stijgende prijs van BTC toe te juichen. Brandt waarschuwde dat “ongebreidelde uitbundigheid” gevaarlijk was en voorspellend voor een markt die tijdelijk overbought is.

De populaire handelaar woog ook op de controversiële staat van XRP en noemde het een security. Brandt beweerde dat hij geen vrij verkrijgbare effecten verhandelde, maar zei dat XRP “interessant zou zijn” als hij dat wel deed.

Hij wees naar de grafieken met een omgekeerd hoofd- en schouderpatroon dat op korte termijn bullish zou kunnen zijn.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).