Anthony “Pomp” Pompliano – mede-oprichter van crypto vermogensbeheer bedrijf Morgan Creek Digital Assets – voorspelt dat bitcoin (BTC) tegen het einde van 2021 $ 100.000 gaat bereiken.

In een interview met BloxLive.tv op 2 juli zei hij dat het basisprincipe achter zijn voorspelling ‘klassiek vraag en aanbod is’ – wat nog steeds geldig is voor de innovatieve digitale activa klasse.

Een van de grootste aanjagers van voortdurende prijsstijgingen gaat de halvering van bitcoins zijn – wanneer de mining rewards met de helft worden teruggebracht – in mei 2020, zegt hij.

Ondertussen zijn de meeste institutionele beleggers niet eens op de hoogte van deze dreigende afname van het aanbod, merkte hij op en suggereerde dat wat de markt vanuit het sentiment zal blijven aansturen een ‘voortzetting is van de trends die we nu al zien’.

Deze omvatten meer legitimatie van de ruimte, instroom van institutioneel kapitaal, record handelsvolumes en een klimaat van wereldwijde instabiliteit dat de herkenning van bitcoin als een safe haven activa bevordert.

“Tijd is de grootste advocaat van bitcoin”, voegde Pomp eraan toe en als deze trends doorzetten dan is zijn vertrouwen in een $ 100.000 koers geen 75%, maar 90% zekerheid.

“In augustus vorig jaar voorspelde ik dat bitcoin ging dalen tot $ 3.000 voordat hij terugkeerde naar $ 10.000. Het deed dat in essentie […] Nu denk ik dat het naar $ 100.000 gaat, maar […] er zal meer volatiliteit zijn: er zullen parabolische runs zijn zoals we in juni zagen en dan zullen er 20-30% drawbacks zijn vanaf dat punt. Onderweg zullen veel mensen de piek uitroepen op deze hoogtepunten – ze zitten er op dat moment naast. “

Uitgaand van de kwestie van legitimering, ging Pomp akkoord met het idee dat Facebook’s toetreding tot de ruimte met Libra een bullish teken is. “Mensen houden misschien niet van Zuckerberg, maar niemand denkt dat hij dom is”, grapte hij, en stelde voor:

“Bitcoin zal profiteren van het feit dat libra een” gateway-drug “is voor cryptocurrencies.”

Het is niet zozeer een kwestie van het token zelf, merkte hij op, maar de digitale portefeuille die ernaast wordt uitgerold (calibra) wat een fantastische stepping stone gaat zijn, niet alleen voor Libra, maar mogelijk in de toekomst ook andere cryptocurrencies, tokenized securities, en zelfs data.

Gisteren zei crypto bankpionier Mike Novogratz dat hij de volgende keer dat bitcoin $ 14.000 bereikt niets verkoopt, omdat de verwachting is dat tijdens zijn volgende spectaculaire rally de koers veel hoger gaat zijn.