Polygon, de toonaangevende Ethereum layer-2 schaaloplossing, kondigde vandaag aan dat de langverwachte Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 upgrade volgende week live zal gaan op het mainnet.

Polygon’s London HardFork klaar om live te gaan

In een officiële aankondiging op woensdag, merkte het in India gevestigde project op dat de upgrade, die het verbranden van MATIC in gang zal zetten, gepland staat om live te gaan op het mainnet op 18 januari 2022 om ongeveer 8 uur ‘s ochtends UTC.

De EIP-1559 upgrade, algemeen bekend als de London hardfork, brengt een complete revolutie teweeg in hoe de fee markt werkt op het Ethereum netwerk. Het elimineert eerste-prijs veiling als het belangrijkste mechanisme voor vergoeding berekening en introduceert een discrete basisvergoeding die wordt verbrand in plaats van betaald aan miners.

Maak een account of ga naar trading bot.

Hoewel deze verandering de transactiekosten niet verlaagt, die worden bepaald door de krachten van vraag en aanbod, stelt het gebruikers wel in staat om de kosten beter in te schatten en het aantal gebruikers dat te veel betaalt te verminderen.

Deze veranderingen zullen echter verstrekkende gevolgen hebben voor alle belanghebbenden van Polygon, waaronder de houders van de eigen token (MATIC), ontwikkelaars van gedecentraliseerde apps (dApp) en gebruikers.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Deflatoir effect op MATIC

Aangezien MATIC een vaste voorraad van 10 miljard tokens heeft, zal elke vermindering van het aantal beschikbare munten een deflatoir effect hebben op de activa.

Het kernteam van het project merkte op dat zijn analyse concludeerde dat een jaarlijkse burn van MATIC 0,27% van de totale voorraad van het token zou vertegenwoordigen, ongeveer 27 miljoen MATIC.

Voor dApp-gebruikers op het netwerk zal de EIP-1559-upgrade hun voordelen om te genieten van nog lagere vergoedingen verder vergroten. Er zullen echter minder MATIC tokens beschikbaar zijn. Ontwikkelaars, aan de andere kant, zullen een boost krijgen omdat al hun Ethereum toolings naadloos zullen werken en minimale nadelige effecten zullen ondervinden.

De deflatoire druk zal zowel de validators als de gedelegeerden ten goede komen, aangezien hun beloningen voor het verwerken van transacties op het Polygon-netwerk in MATIC worden uitgedrukt.

Bovendien zullen de veranderingen resulteren in minder spam transacties en minder netwerk congestie aangezien de basisvergoeding automatisch toeneemt zodra het blok vol is.

Ondertussen heeft Polygon onlangs een bug ontdekt en opgelost die meer dan $24 miljard aan MATIC in gevaar zou hebben gebracht.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.