Op 5 april 2021 werd Polkatrain, een gedecentraliseerd fondsen wervingsplatform dat opereert in het Polkadot ecosysteem, getroffen door een rebate arbitrage aanval die resulteerde in het verlies van 3 miljoen dollar.

De aanval werd gedetecteerd door blockchain ecosysteem beveiligingsplatform SlowMist, wat aangeeft dat de hack gericht was op Polkatrain contract met swap functionaliteit en rebate mechanisme nagesynchroniseerd genaamd POLT_LB.

De analyse voegt eraan toe dat de aanvallers gebruik maakten van de gebreken in de updatefunctie van het systeem.

In dit geval, wanneer gebruikers het Polkatrain native token PLOT kopen, komen ze in aanmerking voor een bepaald bedrag aan kortingen. Het ontwerp van het systeem stuurt de kortingen via de overdrachtsfunctie, waar de updatefunctie het overneemt.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

SlowMist verklaart de gebreken in de updatefunctie die de aanvallers verkenden. Volgens het beveiligingsbedrijf:

“Omdat de updatefunctie niet de maximale hoeveelheid kortingen in een pool instelt en ook niet bepaalt of het totaal aan kortingen is opgebruikt, kunnen kwaadwillende arbitrageurs de swapfunctie blijven aanroepen om tokens te ruilen om het contract te krijgen” .

Polkatrain bevestigt hack

Elders in een verklaring bevestigde Polkatrain het incident met de vermelding dat het zal opvolgen in de komende dagen.

“Het Polkatrain team heeft geïdentificeerd en geverifieerd dat het hacking incident een kwaadaardige aanval door een hacker is, hij gebruikte het probleem vergelijkbaar met slippage tolerantie,” zei Polkatrain

Het platform onthulde dat de naam van de hacker reeds is geïdentificeerd als de heer Jiang.

Interessant is dat Polkatrain het bedrag dat door de hack verloren is gegaan niet heeft gespecificeerd. Bovendien drong het platform er bij de hacker op aan om de gestolen fondsen terug te geven of arrestatie door de autoriteiten in China te riskeren.

De aanval draagt bij aan het totale cummulatieve bedrag dat verloren is gegaan door blockchain hacks, waarbij het totale bedrag rond de 14,5 miljard dollar bedraagt.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).