Gavin Wood, oprichter van Polkadot, heeft een ontwikkelingsfonds van meer dan 770 miljoen dollar bekendgemaakt in de aanloop naar de parachain-veilingen van het netwerk.

Wood tweette op zondag dat de schatkist van Polkadot meer dan 18,9 miljoen Polkadot (DOT) (met een waarde van ongeveer $777 miljoen op het moment van schrijven) heeft toegewezen aan een ontwikkelingsfonds dat zal worden uitbetaald via gemeenschapsbestuur.

Wood gaf brede suggesties voor de besteding van het geld, en verklaarde dat het kapitaal zal worden ingezet om de visie van de gemeenschap te realiseren voor het “bouwen, verbeteren en opleiden” van het ecosysteem van Polkadot, naast “al het andere dat het Polkadot bestuur waardevol acht”.

Volgens de Wiki van Polkadot kan het geld van de schatkist worden uitgegeven na goedkeuring door de raad, die stemt over voorstellen die aan hen worden voorgelegd. De Polkadot raad bestaat momenteel uit 13 leden, maar de raad is van plan om op een bepaald moment in de toekomst uit te breiden naar 24 zetels.

Aangezien bij veel verkiezingen voor de Polkadot in het verleden de participatie van de gemeenschap te wensen overliet, kan het ontwikkelingsfonds bedoeld zijn om de betrokkenheid van de DOT-houders bij het bestuursproces te versterken. Volgens het Polkassembly hebben drie bestuursvoorstellen die de afgelopen week zijn ingediend, een totale opkomst van respectievelijk nul, zes en zeven stemmen gekend.

Belanghebbenden die een voorstel willen indienen, moeten een aanbetaling doen van ten minste 5% van de voorgestelde uitgaven, waarbij de aanbetaling ofwel wordt verlaagd (een brandmechanisme om wangedrag van de validateur tegen te gaan) als het voorstel wordt verworpen, ofwel wordt teruggegeven als het wordt aangenomen. Aangezien het geld op het spel wordt gezet in het geval van een mislukte stemming, kan het “slashing”-mechanisme van Polkadot een factor zijn die de betrokkenheid van het bestuur op het netwerk belemmert.

Het nieuwe ontwikkelingsfonds werd ook onthuld enkele weken voor Polkadots langverwachte parachain-veilingen, die gepland zijn voor begin november, wat suggereert dat het geld bedoeld zou kunnen zijn om de ontwikkeling van Polkadots aankomende parachain-ecosysteem op gang te brengen.

Bitvavo

Polkadot’s parachain veilingen zullen worden gebruikt om Polkadot’s visie voor een sharded ecosysteem te realiseren. Bij de veilingen zullen projecten die op Polkadot bouwen met elkaar concurreren om een van de 100 parachain-slots te bemachtigen door te bieden om DOT te vergrendelen.

Parachains zijn Polkadot’s geschakeerde side-chains die gedecentraliseerde applicaties en protocollen kunnen hosten, gespecialiseerde berekeningen kunenen aanbieden en kunnen communiceren met Polkadot’s proof-of-stake Relay Chain om transacties af te ronden.

Polkadot’s bestaande Relay Chain verwerkt uitsluitend overdrachten, governance en staking diensten voor het Polkadot netwerk, waarbij de aankomende parchains de taak hebben geavanceerde functies te bieden zoals smart contract functionaliteit en cross-chain compatibiliteit.

Als zodanig kan het nieuwe ontwikkelingsfonds bedoeld zijn om ontwikkelaars aan te moedigen te beginnen met het bouwen op Polkadot als voorbereiding op de livegang van de parachains=

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.