In een aankondiging op 13 oktober verklaarde Polkadot dat het eindelijk klaar was voor parachains – sidechains die naast de hoofdrelaisketen opereren. Tot nu toe werden parachains geveild op Kusama, Polkadot’s “kanarie netwerk” voor testen en ontwikkeling.

Het team verklaarde dat het vijf jaar heeft geduurd om tot dit punt te komen waar het netwerk technisch in staat is om de eerste parachains te ondersteunen. Parachains vormen het multi-chain aspect van Polkadot’s architectuur en zijn de laatste fase in het lange lanceerplan van het project,

“Zij vertegenwoordigen het laatste stukje kerntechnologie dat in de Polkadot Whitepaper wordt beschreven, en hun lancering markeert de laatste fase van het meerfasige lanceringsproces van Polkadot,”

Groen licht voor Polkadot

Polkadot oprichters Gavin Wood en Robert Habermeier zeiden dat de laatste fase voordat parachains gelanceerd konden worden de voltooiing van Polkadot’s volledige code audit was, die nu gedaan is.

Sinds begin juni zijn er 11 parachain slot veilingen geweest op Kusama en er zijn momenteel 12 live parachains op het ontwikkelingsnetwerk.

“Het feit dat dergelijke activiteiten al meer dan vier maanden zonder noemenswaardige problemen op Kusama plaatsvinden, is een belangrijke factor om parachains klaar te achten voor lancering op Polkadot.”

Projecten die willen bouwen op Polkadot moeten een crowdfund uitvoeren waarbij native tokens, KSM en DOT in dit geval, worden ingezet in de veiling. Het project kan zijn eigen tokens airdroppen als een stimulans om fondsen te werven voor de veiling. Parachain veilingen gebruiken een mechanisme genaamd een kaars veiling om het exacte moment waarop de winnaar van een veiling wordt bepaald te randomiseren.

Er zullen 11 Polkadot parachain veilingen zijn verdeeld in een reeks van twee, de eerste vijf beginnen op 11 november met een veiling per week. De tweede reeks van zes begint op 23 december, met één veiling om de twee weken. Degenen die willen deelnemen aan de veilingen moeten Polkadot’s native token, DOT, inzetten.

Bitvavo

Prijsverloop

DOT prijzen zijn omhoog geschoten in reactie op de aankondiging, met een winst van 17% op de dag om $ 41,39 te bereiken op het moment van schrijven.

DOT heeft zeer goed gepresteerd in de afgelopen twee weken met een winst van 50% en is momenteel minder dan 16% verwijderd van zijn all-time high van $49,39 op 15 mei.

KSM heeft ook goed gepresteerd, met een winst van 13% in de afgelopen 24 uur om te handelen op $368 op het moment van schrijven.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.