Politie arresteert hackers voor het stelen van $87 miljoen aan Bitcoins

//Politie arresteert hackers voor het stelen van $87 miljoen aan Bitcoins

Politie arresteert hackers voor het stelen van $87 miljoen aan Bitcoins

De Chinese politie heeft drie personen gearresteerd die Bitcoins en verschillende andere cryptocurrencies hebben gestolen. De waarde van de gestolen cryptocurrencies ligt rond de $87 miljoen dollar.

De misdaad

Een Chinees persbureau meldde zaterdag dat de drie personen op 15 augustus opgepakt zijn. Deze arrestatie vond plaats in de provincies Hunan, Chanchun en de hoofdstad Beijing. De arrestaties vonden plaats na een maandenlang onderzoek van de Chinese politie.

Volgens het politierapport diende een, door zichzelf verklaard slachtoffer, genaamd Zhang, een aangifte in bij de politie. Zhang vertelde dat zijn computer was gehackt en dat zijn cryptocurrency bezittingen ter waarde van zo’n $14,5 miljoen dollar waren gestolen.

Gestolen Bitcoins en andere crypto’s $87 miljoen dollar waard

Na de aangifte van Zhang werd het politieonderzoek in gang gezet. Het zou een grootschalig onderzoek worden en de politie kreeg zelfs steun van verschillende grote internetbedrijven. Na een lang onderzoek stelde de politie een verdachte aan genaamd Zhou. Deze verdachte zou volgens hen de computer van Zhang gehackt hebben en zo de cryptocurrencies naar zijn eigen computer gestuurd hebben.

Na het aanstellen van de verdachte zette de Chinese politie het onderzoek voort. Zo identificeerde de politie twee handlangers van Zhou. De twee handlangers zijn zeer ervaren hackers.

Naast het stelen van de cryptocurrencies van Zhang heeft de groep nog een reeks van andere illegale praktijken uitgevoerd. Al deze illegale activiteiten hadden slechts 1 doel. Het verkrijgen van cryptocurrency. Het totaal aantal geld dat de groep gestolen heeft wordt geschat rond de $87 miljoen dollar.

Chinese politie grijpt in, arrestaties volgen

De Chinese politie is steeds meer bezig met het bestrijden van cybercriminaliteit met betrekking tot cryptocurrencies. Nu de politie steeds meer inspanning levert de crypto hackers op te sporen volgen de arrestaties snel.

Nog geen maand geleden arresteerde de Chinese politie ook al 20 verdachten van een ICT bedrijf. Deze verdachten infecteerde meer dan een miljoen computers met crypto mining malware. Hiermee verdiende de groep meer dan $2 miljoen dollar in twee jaar tijd.

Bron Newsbit

By |2018-08-20T12:19:30+00:00augustus 20th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie