Bitcoin op 98.000 dollar in november is “nog steeds in het spel”, zegt crypto-analist PlanB.

Bitcoin zal met meer dan 70% moeten stijgen tussen nu en het einde van deze maand om PlanB’s doel te halen – iets dat volgens critici onwaarschijnlijk is.

PlanB legt uit dat hij drie verschillende modellen gebruikt en dat het doel van 98.000 dollar niet gebaseerd is op het populaire stock-to-flow model.

Begin direct! Maak een account

Crypto-analist PlanB houdt vol dat de prijs van bitcoin (BTC) tegen eind november 98.000 dollar zal raken, zelfs nu de markten sterk dalen.

“Ik heb november nog niet opgegeven,” verklaarde hij op 17 nov. op Twitter, nadat hij kritiek kreeg over zijn methode om BTC-prijzen te voorspellen. Hij zou volgens critici teruggekomen zijn op zijn eerdere voorspellingen.

PlanB, een pseudonieme Nederlandse investeerder, is beroemd vanwege het creëren van het stock-to-flow (S2F) prijs voorspellingsmodel. Het model is gebaseerd op de verhouding tussen het huidige aanbod (stock) van een asset of commodity en zijn jaarlijkse productie (flow).

Het kan worden toegepast op elk actief met een beperkt aanbod, en PlanB deed dat met bitcoin in 2019. Het idee is dat aangezien de bitcoinvoorraad afneemt met elke “halvering” om de vier jaar, dit boom en bust cycli zal creëren. Hij gebruikt deze cycli om prijzen te voorspellen.

Tot nu toe is het S2F-model redelijk accuraat geweest. Het voorspelde bitcoin correct op $47.000 in augustus en $43.000 in september. Het model miste zijn doel van $63.000 voor oktober, maar PlanB, die 25 jaar ervaring op de financiële markten claimt, zei dat de drie procent “afrondingsfout dichtbij genoeg was voor mij”.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

‘Bitcoin bereikt deze maand waarschijnlijk geen $98K’

Nu worden er vragen gesteld over de voorspelling van $98.000 voor november, vooral in het licht van de daling van de prijs van BTC in de afgelopen paar dagen. De top cryptocurrency is met meer dan 23% getuimeld, van een recordhoogte van $69.000 op 10 nov. naar ongeveer $56.000 op het moment van schrijven.

Bitcoin zal met meer dan 70% moeten stijgen tussen nu en het einde van deze maand om PlanB’s doel te bereiken – iets wat volgens critici onwaarschijnlijk is. De Nederlandse analist wordt ervan beschuldigd zijn prijsvoorspellingen naar beneden te hebben bijgesteld toen duidelijk werd dat de S2F zijn doel zou missen, en ongeldig zou worden verklaard.

In een tweet legt PlanB echter uit dat hij drie verschillende modellen gebruikt en dat het koersdoel van 98.000 dollar voor november niet gebaseerd was op het stock-to-flow model. In plaats daarvan is het gebaseerd op wat hij noemt het “floor model”, dat zich baseert op prijs en on-chain data.

“Als bijvoorbeeld de voorspellingen van $98K van het vloermodel voor november mislukken, betekent dat niet dat de stock-to-flow mislukt,” benadrukte hij. PlanB verduidelijkte dat de S2F voor de huidige bitcoincyclus een gemiddelde van $100.000 zou zijn, en op grond daarvan kan het moeilijk zijn om precies te weten bij welke prijs het model ongeldig zou kunnen worden verklaard.

“S2F faalt als BTC gemiddelde prijs over deze halveringscyclus niet ~$100K is. Het is dus moeilijk om een ‘niveau’ aan te geven…” verklaarde hij. Dit model voorspelt ook bitcoin op $135.000 tegen het einde van het jaar.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.