Recente Bitcoin ontwikkelingen hebben de populaire analist PlanB ervan overtuigd dat Bitcoin een nieuwe adoptiefase ingaat.

De anonieme handelaar en maker van het stock-to-flow Bitcoin-model verwijst naar een rapport van Reuters dat Kazachstan in gesprek is om meer dan $ 700 miljoen aan investeringen in de cryptocurrency sector aan te trekken.

Het olie-afhankelijke Centraal-Aziatische land biedt BTC miners goedkope elektriciteitstarieven en vertegenwoordigt naar verluidt meer dan 6% van de totale Bitcoin hashrate over de hele wereld, volgens een rapport gepubliceerd in het Cambridge Centre for Alternative Finance.

PlanB wijst ook op het nieuws van vorige maand dat MicroStrategy, het grootste beursgenoteerde business intelligence-bedrijf, $ 250 miljoen van zijn balanskapitaal had gebruikt om Bitcoin te kopen.

Bitvavo

De analist zegt:

“Dit is een game changer: een Nasdaq beursgenoteerd bedrijf met $ 250 miljoen Bitcoin (25% van de activa, 15% van de marktkapitalisatie) is in feite een Bitcoin ETF! Aandeelhouders hebben 15% blootstelling aan BTC en 85% technologie. Geen kapitaalvereisten (zoals banken en pensioenfondsen), geen SEC-goedkeuring vereist (zoals ETF). “

PlanB vertelde onlangs aan cryptocurrency podcaster Peter McCormack dat hij eigenlijk een conservatieve gok had gedaan toen hij voorspelde dat BTC $ 288.000 zou halen. In plaats daarvan zegt hij dat het in vier jaar tijd snel zou kunnen stijgen tot $ 864.000.

“Ik sta op $ 288.000 als gemiddelde waarde. $ 100.000 zou ook erg leuk zijn. Maar als je gewoon de wiskunde volgt, als je alleen de gegevens volgt, en dan bedoel ik niet het tijdreeks model. We kijken dus niet alleen naar Bitcoin. We kijken naar goud, zilver, diamanten, onroerend goed, al dat spul. Het is $ 288.000. Dat is een gemiddelde waarde.

Het zou drie keer kunnen doorschieten, net als in de laatste fasen. Ik wil het nummer niet noemen. Ik probeer de hele tijd conservatief te zijn. Maar laten we zeggen een 2x of een 3x van die $ 288.000, en dan crasht het natuurlijk weer. “