De in San Jose gevestigde financiële technologiegigant PayPal heeft aangekondigd dat al zijn in aanmerking komende klanten nu cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en bezitten in het Verenigd Koninkrijk.

De lijst van ondersteunde digitale activa omvat Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin.

PayPal waagde zich in oktober aan de cryptocurrency sector en bracht de nieuwe functionaliteit geleidelijk naar alle Amerikaanse gebruikers.

Zoals gerapporteerd, kondigde het bedrijf aanvankelijk aan dat het zijn cryptodienst aan de andere kant van het water zou uitbreiden in februari.

Bitvavo

Jose Fernandez da Ponte, de blockchain leider van het bedrijf, zei dat PayPal ernaar streeft om bij te dragen aan het vormgeven van de rol van cryptocurrencies in de wereldwijde financiën:

“We zijn vastbesloten om nauw te blijven samenwerken met toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk, en over de hele wereld, om onze steun te bieden en zinvol bij te dragen aan het vormgeven van de rol die digitale valuta’s zullen spelen in de toekomst van de wereldwijde financiën en handel”.

In juli opende de betalingsmagnaat ook verschillende crypto gerelateerde vacatures in Ierland.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.