Dan Dolev, fintech onderzoeksanalist bij Mizuho Securities, verwacht dat PayPal Holdings Inc. in 2021 alleen al tot $ 600 miljoen aan inkomsten uit zijn cryptocurrency services zal genereren, meldt MarketWatch.

Volgens schattingen van Dolev zou dit cijfer in 2023 kunnen stijgen tot $ 2 miljard, wat goed zou zijn voor 10 procent van de totale inkomsten.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Een “dramatische” engagementboost


PayPal waagde zich officieel in de markt voor cryptocurrency in oktober en stond vervolgens alle Amerikaanse gebruikers toe om de volgende maand digitale valuta te verhandelen en aan te houden.

Na het uitvoeren van zijn nieuwe eigen onderzoek, ontdekte Mizuho dat zijn app een “dramatische” toename in betrokkenheid heeft gezien vanwege Bitcoin.

De helft van de op cryptocurrency gerichte gebruikers van PayPal komt elke dag terug naar de app. Bitcoiners hebben de neiging om de app zelfs drie keer vaker te gebruiken dan no coiners.

Begin december meldde U.Today ook dat 65 procent van de PayPal-gebruikers klaar was om Bitcoin te gebruiken voor aankopen.

Vanwege deze grote vraag heeft Mizuho zijn doelstelling voor PayPal aandelen aanzienlijk verhoogd van $ 290 naar $ 350.

PayPal’s recordbrekende handelsvolumes


In een interview in december beweerde Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, dat PayPal meer dan 100 procent van alle verse Bitcoin-voorraad opslokte.

Eerder deze week zag de betalingsgigant een enorme toename in handelsvolumes, met alleen al op maandag $ 242 miljoen aan digitale valuta van eigenaar.

Nomics
Foto door nomics.com

Bitcoin had een moeilijke start van de week: het stortte in tot bijna $ 30.000 voordat het gisteren weer terugkeerde naar $ 40.000.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: