Vorig jaar heeft de Europese Commissie een raadpleging geopend over het reguleren van digitale activa en cryptocurrencies of wat zij crypto activa noemt. In juni werden reacties gepubliceerd, waaronder een brief van Paypal waarin stond dat het sinds de terugtrekking uit Libra capaciteiten in de sector heeft ontwikkeld. Dit volgt op een eerder CoinDesk-rapport waarin staat dat PayPal en dochteronderneming Venmo cryptocurrencies gaat aanbieden.

Het bedrijf was een van de eerste leden die zich inzetten voor de Libra van Facebook, maar trok zich vervolgens samen met verschillende andere grote spelers terug.

In de brief aan de EU schetste het dit als achtergrond:

“In 2019 ondertekende PayPal aanvankelijk een niet-bindende intentieverklaring om deel te nemen aan de Libra Association met de bedoeling meer te leren over het voorgestelde gebruik van blockchain-technologieën om financiële diensten te verlenen aan bevolkingsgroepen zonder bankaccount over de hele wereld. ‘

En het vervolgde:

“Sinds het begin van het project heeft PayPal unilaterale en tastbare stappen ondernomen om zijn capaciteiten op dit gebied verder te ontwikkelen en daarom – zonder de waarde van het project in twijfel te trekken – het besluit genomen om niet deel te nemen aan de Libra Association en door te gaan om ons te concentreren op het bevorderen van onze bestaande missie en zakelijke prioriteiten om de toegang tot financiële diensten te democratiseren.”

Er waren verschillende andere interessante reacties op de raadpleging van de EC, waaronder een van Calibra, de dochteronderneming van Facebook Wallet (voor Libra), die sindsdien is omgedoopt tot novi.