Oud nieuws wordt plots opgepikt op sociale media, en veroorzaakt een onmiddellijke crash van de cryptoprijs.

Bitcoin (BTC) verloor plotseling $ 2.000 in een uur op 24 september toen wat oud nieuws leek te zijn over een Chinees reglementair verbod de sociale media raakte.

BTC/USD 1 Hour candle chart. Bron: Tradingview

Bitcoin vs. China: Geloof de “FUD” niet

Gegevens van TradingView volgden BTC/USD toen het abrupt daalde van $45.000 naar bijna $42.000.

De voorspelbare beweging kwam toen een memo van China’s centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC), online begon te circuleren, waarin praktisch alle cryptocurrency activiteit, behalve het bezit, gecriminaliseerd werd.

Zoals commentatoren echter opmerkten, heeft de PBoC de bijgewerkte richtlijnen oorspronkelijk op 15 september vrijgegeven, maar vandaag online geplaatst.

Niettemin, wat nu een klassieke bron van BTC-prijsdruk is geworden – “FUD” over Chinese verboden – eiste snel zijn tol op het marktsentiment.

Vergelijkbare reacties waren ontstaan als gevolg van het vermeende dreigende faillissement van de Chinese vastgoedgigant Evergrande. Dit was gedurende een aanzienlijke periode een niche-onderwerp voordat de aandacht van de mainstream media een domino-effect teweegbracht op de cryptocurrency en traditionele markten.

Ethereum en Altcoins lijden mee

Altcoins hebben net als Bitcoin aan waarde verloren na de terugkeer van het China-verhaal.

Ethereum(ETH) was op het moment van schrijven meer dan 7% gedaald, na opnieuw de $3.000 steunlijn te hebben verloren.

ETH/USD 1 hour candle chart. Bron: Tradingview

De top tien cryptocurrencies per market cap handelde tot 9% lager op uurlijkse tijdframes.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.