Oprichter OKEx-exchange verhoord door Chinese politie

//Oprichter OKEx-exchange verhoord door Chinese politie

Oprichter OKEx-exchange verhoord door Chinese politie

Xu Mingxing, de oprichter van de op een na grootste cryptocurrency-exchange OKEx en diens moederbedrijf OKEx, is door de Shanghaise politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid met een frauduleuze regeling met betrekking tot WFEE Coin, meldt het Chinese Sina News op dinsdag 11 september.

Sina News: Star Xu, founder of OKCoin/OKEX, is being investigated by Shanghai police. According to Lu Jun, officer at the local PD, Xu was suspected of fraud accused by investors. SH police has accepted the case.

Source (in CN): https://t.co/Y6fIt8Sz49https://t.co/ItVfMZ8ZoD pic.twitter.com/Gquv9n7iKs

— cnLedger [Not giving away ETH] (@cnLedger) September 11, 2018

WFEE Coin is een bedrijf waarvan Xu, die op Twitter als Star Xu door het leven gaat, aandeelhouder zou zijn. Investeerders in dat bedrijf deden aangifte bij de politie over de vermeende frauduleuze praktijken van het bedrijf en dat zou de reden geweest zijn dat de politie Xu meenam naar het Shanghai Weifang Xincun politiebureau voor een verhoor. Drie uur later kon Xu het bureau echter weer verlaten.

Update: Star Xu of OKEX was released from Shanghai police at 9:30pm https://t.co/aieEE4m3Zp

— cnLedger [Not giving away ETH] (@cnLedger) September 11, 2018

Die vermeende fraude zou een initial coin offering (ICO) van de WFEE-tokens betreffen. De investeerders van de desbetreffende ICO beschuldigden de uitgevers ervan dat zij enkel henzelf wilden verrijken, in plaats van dat zij een werkzaam product zouden leveren. De arrestatie van Xu, die zelf overigens ontkent aandeelhouder van WFEE Coin te zijn, illustreert de strijd die de Chinese autoriteiten voeren tegen ICO’s en crypto-activiteiten in het land. De belangrijkste reden die China hiervoor aanvoert is dat de regering heeft opgemerkt dat de hoeveelheid frauduleuze activiteiten, met name rond ICO’s, hoog is en dat burgers op deze manier veel geld verloren hebben.

Gezien het aantal boze investeerders dat aangifte heeft gedaan tegen WFEE Coin, lijkt hun ongenoegen niet uit de lucht gegrepen te zijn, en zou ICO van de WFEE-token zo maar eens een scam kunnen zijn. De vraag is echter in hoeverre Xu hierbij betrokken is geweest; mocht blijken dat Xu inderdaad aandeelhouder was van een frauduleus bedrijf zal dat ongetwijfeld gevolgen hebben voor OKEx, dat met een dagelijks handelsvolume van meer dan $700 miljoen, na Binance de grootste crypto-exchange ter wereld is.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-13T05:16:58+00:00september 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie