‘Op naar de miljoen: Bitcoin gaat snel naar 500.000 dollar en verder’

//‘Op naar de miljoen: Bitcoin gaat snel naar 500.000 dollar en verder’

‘Op naar de miljoen: Bitcoin gaat snel naar 500.000 dollar en verder’

We zitten ondertussen al in de tweede helft van dit jaar, maar toch blijft prominent hedgefonds-manager Mark Yusko bij zijn eerdere voorspelling. Oftewel, hij gelooft er nog steeds heilig in dat Bitcoin naar een recordprijs zal stijgen in 2018. En dat is volgens hem pas het begin.
‘Bitcoin gaat naar de 500.000 dollar’

Yusko beweert namelijk dat het naderende record van dit jaar slechts een startsein zal zijn voor een explosieve moonshot. De manager voorspelt namelijk dat de cryptocurrency binnen een decennium meer dan 500.000 dollar waard zal zijn. Ja, dat lees je goed. De helft van een miljoen. Ka-ching!

Oktober vorig jaar voorspelde de Amerikaan nog dat Bitcoin ooit 1 miljoen dollar per munt waard kan gaan worden, al verwacht hij dat die mijlpaal pas over meer dan tien jaar bereikt zal gaan worden.

My view from April is unchanged. The #NetworkEffect of #Bitcoin is powerful and all that matters today is securing ownership of the Network, the daily price is just noise… #BuyAndHODL 🚀 https://t.co/FvnIi4jrX1

— Mark W. Yusko (@MarkYusko) July 26, 2018

Yusko is de oprichter van Morgan Creek Capital Management. De invloedrijke investeerder is een van de meest optimistische Bitcoin bulls. Volgens hem zal de munt de 25.000 dollar aantikken in 2018, de 75.000 dollar in 2020, de 200.000 dollar in 2022 en de 500.000 dollar in 2024.

Waar we dat soort bedragen vijf jaar geleden nog als waanzin zouden beschouwen, hebben de afgelopen jaren bewezen dat het zeker mogelijk is. Niemand weet echter hoe de markt zich de komende maanden gaat ontwikkelen. Het kan allemaal omhoog schieten, maar wie weet liggen er juist vernietigende dalingen in het verschiet.

We kijken continu naar de dagelijkse ontwikkelingen, maar volgens Yusko is dat allemaal “just noise”

De hedgefonds-manager gelooft in de potentie van Bitcoin door het netwerk-effect. Hoe meer bedrijven en consumenten Bitcoin gaan gebruiken, hoe waardevoller het gehele netwerk wordt. Al snel wordt dat een soort sneeuwbal-effect, waarbij de koerswaarde rap op kan lopen.

We kijken continu naar de dagelijkse ontwikkelingen, maar volgens Yusko is dat allemaal “just noise”. Het bijhouden van de dagelijkse koersen schept eigenlijk een vertekend beeld, waarbij kleine fluctuaties en de grillen van de volatiliteit je beeld enorm kunnen beïnvloeden.
Mark W. Yusko Bitcoin
Mark W. Yusko @MarkYusko

Terwijl, wanneer je een flinke stap terugneemt en naar het overkoepelende plaatje kijkt, Bitcoin nog steeds ontzettend goed presteert.

Eerder dit jaar begon Morgan Creek Capital met het ophalen van kapitaal voor een cryptocurrency-fonds van maar liefst 500 miljoen dollar. Een van de partners, Anthony Pompliano, bevestigde onlangs nog dat hij en zijn partners nog nooit een van hun crypto-investeringen hebben verkocht. Want, zo benadrukt de investeerder, “deze industrie is een spel van de lange termijn, decennia lang.”

Bron Want

By |2018-07-31T18:00:35+00:00juli 31st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie