[vc_row][vc_column][vc_column_text]OmiseGo (OMG) is een ambitieus project waar ik steeds meer over lees. In veel verwijzingen en top 10 cryptocurrencies lijstjes wordt OmiseGo genoemd. Dit is niet gek, want het is een bijzonder interessant idee. OMG heeft als motto´unbank the banked´, wat slaat op het voornaamste doel van OmiseGO: het zijn van een gedecentraliseerde exchange.

Wat is OMG

OMG is een financiële technologie gebaseerd op het Ethereum netwerk, mede overzien door Vitalik Buterin & Gavin Woods. Deze technologie maakt het mogelijk om betalingen en uitwisselingen van zowel conventionele valuta’s als gedecentraliseerde cryptocurrency in real time uit te voeren, ongeacht de jurisdicties en organisatorische beperkingen. Met andere woorden, ze streven ernaar om het proces van valuta’s wisselen goedkoper en efficiënter te maken.

Oprichter OMG

De organisatie achter de OMG token is Omise: een bedrijf dat in 2013 is opgericht en zich specialiseert in zakelijke betaaloplossingen. Omise voert zijn bedrijfsactiviteiten in Thailand, Japan, Singapore en Indonesie. Het bedrijf heeft een bewezen track record op gebied van financiële innovaties en is in november 2016 door Forbes erkend als “Fintech Rockstar”. Het bedrijf onderscheidt zich door zich te verdiepen in problemen die bedrijven ervaren en hiervoor oplossingen te bieden.

Het doel van OMG

Grootschalige adoptie als betaaloplossing. Het voordeel van de OmiseGo e-wallet is dat deze ook FIAT currencies ondersteunt waardoor adoptie makkelijker is. Een aantal bedrijven heeft aangegeven gebruik te willen maken van de OMG e-wallet waaronder: McDonalds Thailand met 214 locaties. Verder zijn er gesprekken met Alipay van Alibaba, Google Pay en nog tal van andere betaalsystemen. Dit soort integraties die ondersteunt worden door overheden kunnen er voor zorgen dat de adoptie van Cryptocurrency in de hele wereld groter wordt. Zeker als betaalmiddel!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]