Oekraïense Financial Stability Council ondersteunt reguleringsconcept voor cryptocurrencies

//Oekraïense Financial Stability Council ondersteunt reguleringsconcept voor cryptocurrencies

Oekraïense Financial Stability Council ondersteunt reguleringsconcept voor cryptocurrencies

De Financial Stability Council van Oekraïne heeft een concept voor crypto-regelgeving ondersteund, Timur Khromaev, hoofd van de Nationale Securities and Stock Market Commission (SSMCS), gerapporteerd in een Facebook-bericht op 20 juli.

Volgens Khromaev gaat het om het herkennen van cryptocurrencies en tokens als financiële instrumenten, het vaststellen van de rollen en functies van overheidsinstanties bij het reguleren van die instrumenten, naast deelnemers aan licentietransacties, het definiëren van voorwaarden voor informatieverspreiding en andere factoren.

De Financial Stability Council bestaat uit de gouverneur, de Nationale Bank van Oekraïne, de minister van Financiën, de hoofden van de nationale effecten- en effectenbeurscommissie en de nationale commissie voor de regulering van de markten voor financiële diensten, en de directeur van het depositogarantiefonds. Ze zijn belast met het opsporen en minimaliseren van risico’s voor de stabiliteit van de nationale financiële en bancaire systemen. Beslissingen van de raad zijn aanbevelend.

Khromaev merkte op dat de stap “een belangrijke eerste stap is in het bereiken van consensus tussen overheidsinstanties en financiële regelgevers”, wat de verbintenis bevestigt om samen te werken met de Verchovna Rada van Oekraïne over de ontwikkeling van wetgeving en een regelgevingskader voor cryptocurrencies. Het hoofd van de NSSMC voegde eraan toe dat het kader gericht is op het waarborgen van transparantie en een hoog niveau van interactie tussen “investeerders en crypto-marktdeelnemers.”

Het concept van het herkennen van cryptocurrencies als een financieel instrument werd in mei 2018 voorgesteld door de NSSMC, waarbij Khromaev de nadruk legde op de noodzaak van wettelijke erkenning van cryptocurrencies en het aanpassen van de positie van financiële regelgevers. Volgens Khromaev heeft de zich ontwikkelende crypto-industrie ervoor gezorgd dat de cryptomarkt een “integraal onderdeel van de economische en financiële betrekkingen” is geworden.

Vorige maand heeft de State Special Communications Service van Oekraïne onthuld dat het niet van plan is om cryptocurrency-mining te reguleren. In antwoord op een verzoek om informatie door de Better Regulation Delivery Office (BRDO), zei het bureau dat zij niet van plan zijn om licenties voor crypto-mining in te voeren, die het als een speciale activiteit zouden classificeren.

Bron Cointelegraph

By |2018-07-21T12:33:42+00:00juli 21st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie