Nieuwe Yale studie: Portfolio moet minstens 6 procent bitcoin bevatten

//Nieuwe Yale studie: Portfolio moet minstens 6 procent bitcoin bevatten

Nieuwe Yale studie: Portfolio moet minstens 6 procent bitcoin bevatten

Volgens Aleh Tsyvinski, professor aan Yale University, moet ieders portfolio minstens een gedeelte aan bitcoin bevatten, ongeacht of iemand nu enthousiast is over cryptocurrency of niet.

Diversificatiedoeleinden

Tsyvinski geeft aan dat, voor een optimale samenstelling van iemands portfolio, er minstens 6 procent in bitcoin geïnvesteerd zou moeten zijn. Mensen die er minder enthousiast over zijn zouden alsnog 4 procent in moeten investeren.

Ongeacht iemands mening zou er alleen al voor diversificatiedoeleinden zeker 1 procent in bitcoin geïnvesteerd moeten zijn.

Het onderzoek lijkt gelijk te zijn aan eerdere waarnemingen van een andere professor, professor Dragon Boscovic van de Arizona State University.

Boscovic: “Institutional investors are recognizing this new asset as a valued investment opportunity; this will encourage individual investors. It will also encourage consumers and small shops to start trading in cryptocurrency”

Beter dan traditionele aandelen

Het onderzoek, met de titel ‘Risks and returns of cryptocurrencies’, schetst een positief beeld van cryptocurrencies in vergelijking met traditionele aandelen en obligaties.

Door gebruik te maken van de Sharpe-ratio, liet Tsyvinski zien dat digitale valuta’s een hoger rendementspotentieel laten zien, ondanks de hoge volatiliteit. Overigens nam de professor enkel Bitcoin, Ethereum en Ripple mee in het onderzoek.

De observatie van Tsyvisnki en collega Boscovic staan in directe tegenspraak met een ander bekend econoom: Nobelprijs winnaar Rober Shiller. Shiller, eveneens professor aan Yale University, gaf eerder dit jaar aan dat bitcoin een mislukt experiment zou kunnen zijn.

Shiller: “It’s a social movement. It’s an epidemic of enthusiasm. It is a speculative bubble. But that doesn’t mean that it will go to zero”

Gevraagd naar een vergelijking met de Nederlandse tulpenbollen manie in de 17e eeuw gaf hij dan ook aan dat tulpen nog steeds waarde hebben. Sommigen zelfs een behoorlijke waarde.

Bronnen: Bitcoinist, Bloomberg

Foto: Flickr

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-08-10T10:29:12+00:00augustus 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie