De chief market strateeg Chris Vermeulen heeft gesuggereerd dat Bitcoin en goud een verdere prijsconsolidatie ondergaan alvorens een nieuwe all-time high te bereiken.

De strateeg geeft aan dat goud een zeer sterk bullish patroon heeft laten zien, terwijl hij verduidelijkte dat het edelmetaal op zoek is naar een sterke basis.

Hij voorspelt dat goud een goede 2022 zal hebben aangezien het op weg is naar de $2.600 grens. Vermeulen merkt op dat het edelmetaal geschikt is als belegging maar op dit moment geen goed handelsinstrument is.

“Ik denk niet dat het dit jaar gaat uitbreken naar nieuwe hoogtepunten, maar ik denk dat goud een basis probeert te leggen. Ik denk dat het gaat proberen om hier te schommelen tussen $1.700 en $2.000 tot het einde van het jaar, en volgend zou een heel groot jaar voor goud kunnen worden,” zei Vermeulen.

‘Bitcoin heeft veel tijd nodig voor volgende piek’

Over Bitcoin stelde de strateeg dat de cryptocurrency in de komende maanden een reeks rally’s en consolidatie zou ondergaan voordat een nieuw hoogtepunt wordt bereikt. Vermeulen merkt op dat de activa veel tijd nodig heeft, en het zou minstens een jaar kunnen duren voordat een nieuwe recordprijs wordt geraakt.

Nu Bitcoin de afgelopen weken een hoge volatiliteit heeft gekend, zegt Vermeulen dat de asset momenteel vastzit in een enorme range die fungeert als een driver voor de volgende high. Hij verklaarde dat de Bitcoin voor een lange tijd in een zijwaartse tradingrange zou kunnen zitten, die mogelijk meerdere maanden kan duren.

Ten tijde van schrijven, werd Bitcoin verhandeld op $41.900 na de waardedaling van de afgelopen week te midden van een toegenomen repressief optreden van de Chinese toezichthouders. Te midden van de onzekerheid voorspelde Vermeulen een daling van $21.000 naar $16.000.

Hij erkende ook dat Bitcoin snel een nieuwe piek moet laten zien. Verder stelde Vermeulen dat de asset de prijstrend zal evenaren van de laatste all-time high van $20.000 die in 2017 werd gezet. De strateeg plaatste het volgende record prijsdoel op $90.000.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.