Een voorstander van XRP is een petitie gestart aan de voorgedragen SEC-voorzitter Gary Gensler, waarin hem wordt gevraagd de rechtszaak tegen Ripple te beëindigen als hij wordt bevestigd als de nieuwe voorzitter.

De Ripple-gemeenschap is een nieuwe petitie gestart om “de oorlog” tegen XRP te stoppen.

Crypto & Policy-oprichter Thomas Hodge is een Change.org-petitie gestart gericht aan Gary Gensler, kandidaat voor het voorzitterschap van de Securities and Exchange Commission. Hij vraagt hem om de rechtszaak van de SEC tegen Ripple te beëindigen als hij eenmaal is bevestigd als voorzitter van de commissie.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Crypto & Policy kondigde het nieuws woensdag aan en riep Gensler op om de mogelijke motieven van voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton en zijn SEC-directeur voor bedrijfsfinanciering William Hinman te onderzoeken voor het “bevoordelen” van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) terwijl ze XRP schaden. De petitie beweert dat Clayton en Hinman financiële belangen in Bitcoin en Ether zouden kunnen hebben gehad:

“Terwijl Clayton en Hinman in functie waren, werd hen gevraagd of Bitcoin en Ether effecten waren. Ze zeiden heel duidelijk, on the record: nee het zijn geen effecten dus blijf ze maar verhandelen. Ze namen allebei geld aan van bedrijven die direct of duidelijk indirect belang hadden bij die publieke verklaringen.”

Hodge beweerde verder dat Hinman “miljoenen dollars aan betalingen” ontving van het advocatenkantoor van Simpson Thacher, dat lid is van de Ethereum Enterprise Alliance. De petitie beweert dat Hinman “cheques van de firma verzamelde” terwijl de firma vergoedingen verdiende ter ondersteuning van de beursgang van de Chinese crypto-mijnbouwgigant Canaan.

De XRP-voorstander schetste de onzekere regelgevende status van de altcoin en stelde dat Clayton vier jaar van zijn ambtstermijn doorbracht zonder een duidelijk antwoord te geven over de vraag of XRP een beveiliging was. Hodge vervolgde:

“Maar op zijn laatste dag in functie liet Clayton zijn SEC een enorme rechtszaak aanspannen tegen Ripple, waarin het beweerde dat het zeven jaar lang XRP had verkocht als een illegaal ongeregistreerd effect. […] De SEC beweerde dat Ripple en alle houders van XRP de afgelopen zeven jaar hadden moeten weten dat XRP een effect was, terwijl de SEC zelf herhaaldelijk zei dat het dat niet wist tot de dag dat het de rechtszaak indiende in december 2020.”

Op het moment van schrijven heeft de online petitie ongeveer 1.600 handtekeningen verzameld van zijn doel van 2.500.

Zoals eerder gemeld door verschillende bronnen, heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs, evenals haar CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Christian Larsen op 22 december 2020, bewerende dat XRP een “$ 1,3 miljard ongeregistreerde effectenaanbieding was.”

Te midden van de voortdurende juridische strijd heeft een Amerikaanse rechtbank Ripple Labs begin april toegang verleend tot de documenten van de SEC over het definiëren van crypto-activa als effecten.

Eerder deze week overschreed de prijs van XRP voor het eerst sinds maart 2018 de grens van $ 1. De nieuwste prijsmijlpaal is nog steeds ver verwijderd van zijn all-time high van boven de $ 3, geregistreerd in januari 2018.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).