Nieuwe crypto-startup van NYSE genaamd Bakkt lanceert volgende maand

//Nieuwe crypto-startup van NYSE genaamd Bakkt lanceert volgende maand

Nieuwe crypto-startup van NYSE genaamd Bakkt lanceert volgende maand

Institutionele investeerders zullen binnenkort nog makkelijker de crypto wereld kunnen betreden. Dit dankzij een nieuwe startup genaamd Bakkt, opgezet als nieuwe crypto-beurs door de New York Stock Exchange (NYSE).

Het doel is voornamelijk om een veiligere handelsomgeving te bieden aan de grotere klanten uit het buitenland. Bakkt zal onder andere fysiek afgeleverde Bitcoin (BTC) futures contracten aanbieden:

Onze eerste contracten zullen fysiek geleverde Bitcoin futures VS fiat zijn, inclusief USD, GBP, en EUR. Als voorbeeld: het kopen van een USD/BTC contract zal ervoor zorgen dat er dagelijks een Bitcoin in het account wordt afgeleverd.

Our first contracts will be physically delivered Bitcoin futures contracts versus fiat currencies, including USD, GBP and EUR. For example, buying one USD/BTC futures contract will result in daily delivery of one Bitcoin into the customer’s account.

— Bakkt (@Bakkt) September 25, 2018

De startup heeft grootse plannen; zo wil het naast het starten van een crypto-beurs het investeerders ook mogelijk maken te handelen met beleggingsfondsen en pensioenfondsen.

Toch blijkt dat institutionele investeerders al actiever zijn binnen de wereld van cryptocurrencies dan wordt gedacht. Vaak vinden deze grote investeerders alternatieve manieren om te kunnen handelen. In een interview met Bobby Cho, Head of Trading bij DRW Holdings LLC, liet Bloomberg onlangs weten dat hedge funds de grootste inkopers zijn van grote transacties van over de $100.000. Ook zei Cho dat de nauwe prijsmarges van de afgelopen maanden aantoont dat institutionele investeerder tegenwoordig meer actief zijn in de crypto-handel.

Naast institutionele investeerders hoopt de startup ook met een oplossing te komen voor de gewone gebruiker; zo plant het een app te creëren waarmee mensen met BTC kunnen betalen zonder gebruik te maken van een credit card. Het is hiervoor ook een samenwerking aangegaan met Microsoft, de Boston Consulting Group, en Starbucks.

Er is nog geen exacte datum genoemd voor de lancering van Bakkt, maar het bedrijf laat weten dat het rond eind november hoopt te beginnen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-03T05:44:53+00:00oktober 3rd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie