Het grootste distributiebedrijf van Vietnam Linh Thanh Group heeft een memorandum of understanding (MOU) met het Zwitserse blockchain bedrijf KRONN Ventures AG getekend om een ​​cryptocurrency exchange tot stand te brengen, volgens een persbericht dat op 22 maart werd gepubliceerd.

De samenwerking is bedoeld om de productie van digitale valuta en de creatie van een cryptocurrency exchange in Vietnam mogelijk te maken, waaraan de bedrijven een gepaste licentie hebben toegekend. Volgens het persbericht zal de nieuwe centrale de eerste goedgekeurde crypto exchange zijn om in Vietnam te opereren.

De oprichting van een geautoriseerde cryptocurrency exchange kan een grote stap zijn voor de industrie in Vietnam, omdat de regering eerder een harde positie heeft ingenomen tegen digitale valuta.

In juli 2018 verbood de financiële toezichthouder van het land, de State Securities Commission, bedrijven in het land om “deel te nemen aan emissie-, transactie- of brokerage- activiteiten met betrekking tot cryptocurrencies.” Het verbod zou naar verluidt van toepassing zijn op openbare bedrijven, effectenmaatschappijen, fondsenbeheerbedrijven en beleggingsfondsen voor effecten en werd uitgegeven als gevolg van officiële zorgen over activiteiten ter bestrijding van het witwassen van geld.

Het Vietnamese Ministerie van Financiën (MoF) stelde begin juni van vorig jaar een tijdelijk verbod in op import van crypto mining apparatuur, daarbij verwijzend naar het ‘zeer moeilijke’ proces van het reguleren van nieuw geminede digitale valuta’s. Het MoF was bedoeld om burgers te beschermen tegen crypto zwendel, na een vermeende 660 miljoen zwendel in april. De zwendel bestond uit twee initiële projecten voor het aanbieden van munten onder leiding van een in Vietnam gevestigde outfit. Na het voorstel heeft de Vietnamese centrale bank, de staatsbank van Vietnam, aangekondigd dat het de invoer van cryptocurrency mining hardware zou opschorten.