Fox Business heeft hun onderzoeksrapport over de rechtszaak tussen Ripple en de SEC vrijgegeven.
Het rapport, dat de hele zaak tot nu toe in detail beschrijft, vindt de zet van de SEC tegen Ripple nog steeds dubieus.
Zoals beloofd door de toonaangevende nieuwszender Fox Business, heeft de media outlet nu haar onderzoeksrapport over de rechtszaak tussen de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs, Inc. vrijgegeven. De zaak sleept zich al sinds december vorig jaar voort en heeft veel aandacht getrokken van het publiek en de media.

Het geschil was dat Ripple’s verkoop van zijn XRP-token neerkwam op het verkopen van niet-geregistreerde effecten. In het verslag van Fox Business beginnen ze met de situatie rond het moment dat de SEC voor het eerst actie ondernam tegen het fintech-bedrijf. Ze wijzen erop dat de zaak werd ingediend slechts enkele dagen voordat er een machtswisseling in de commissie plaatsvond, een gebeurtenis die zeldzaam is in dergelijke zaken, omdat vertrekkende leiders dergelijke belangrijke beslissingen meestal overlaten aan de binnenkomende regeringen om uit te zoeken. Nog merkwaardiger was het feit dat Ripple ervoor koos om de zaak voor de rechter uit te vechten, in plaats van de zakken te vullen en te kiezen voor een schikking met de SEC.

Begin direct! Maak een account

Deze cruciale beslissingen van beide partijen laten veel op het spel staan dat zal worden beslist door de uitkomst van de zaak. Aan de ene kant, als de SEC zou winnen, zou dit betekenen dat de crypto-industrie in de toekomst onder streng toezicht van de regelgevende instanties zal komen te staan. Aan de andere kant zou een overwinning voor Ripple betekenen dat de SEC de controle over de industrie zou afstaan aan de veel toegeeflijkere Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek van Fox Business

Hun onderzoek begint bij de vorige voorzitter van de SEC, Jay Clayton. Clayton had serieus overwogen hoe hij cryptocurrencies kon reguleren. Om dit te doen, bracht hij handhavingsacties tegen verschillende duidelijke crypto-fraudes. Clayton bracht 87 crypto-gerelateerde acties in zijn ambtstermijn.

Zijn actie tegen Ripple blijft echter sceptisch lijken volgens het rapport. Ten eerste beschouwde de SEC Ethereum en zijn Ether-token, dat veel gelijkenissen vertoonde met XRP, samen met Bitcoin niet als effecten. Het punt van Ether is veel betwist door Ripple.

Fox Business ontdekte dat Bill Hinman, de voormalige directeur bedrijfsfinanciën van de SEC, in 2017 en 2018 verschillende ontmoetingen had met mensen die in verband worden gebracht met Consensys, dat op zijn beurt sterk verbonden is met Ethereum. Dit was vóór zijn nu beruchte toespraak waarin hij verklaarde dat Ethereum geen beveiliging was. Voorstanders van Ripple beweren dat die ontmoetingen zijn beslissing kunnen hebben beïnvloed.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De gevolgen voor XRP en zijn houders

Sinds het begin van de zaak heeft de koers van XRP moeite om terrein te winnen op de markt.

Kort nadat de rechtszaak werd aangespannen, daalde XRP met 70% en is sindsdien niet in staat geweest om ook maar in de buurt te komen van zijn all-time high prijs van 3 dollar. Dit heeft XRP-houders ertoe aangezet om zich in de strijd te mengen en hun zaak tegen de SEC te bepleiten. XRP-houders hebben aangevoerd dat de actie van de SEC niet in hun belang was. Onder leiding van John Deaton zijn de houders van XRP vanaf het begin van de procedure tot nu zeer betrokken geweest bij de zaak, nu ze de status van vriend van de rechtbank hebben gekregen.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.