Sam Trabucco van Alameda Research wijst op vier belangrijke factoren die de prijs van Bitcoin naar zijn hoogste punt ooit duwen.

Sam Trabucco, een kwantitatieve handelaar bij Alameda Research, gelooft dat vier algemene factoren de prijs van Bitcoin (BTC) opdrijven.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De katalysatoren verhogen de acceptatie, whales, de instroom van andere producten naar Bitcoin en de invloed van andere markten.

Alameda Research is een groot cryptocurrency bedrijf dat een verscheidenheid aan cryptocurrencies en derivaten verhandelt, met een volume tussen $ 600 miljoen en $ 1,5 miljard per dag.

De algehele accumulatie en acceptatie nemen toe

Whale clusters vormen zich wanneer whales Bitcoin kopen en niet onmiddellijk verkopen. Dit geeft meestal aan dat whales BTC hebben gekocht, deze naar hun persoonlijke portemonnee hebben gestuurd en hun geld niet hebben verplaatst.

De accumulatie van Bitcoin uit whales ging mogelijk samen met een winstgevende terugval op de altcoin markt. Met name toen de gedecentraliseerde financiële markt zich terugtrok, zag Bitcoin continu een aanzienlijke rally.

Op basis van verschillende trends en datapunten zei Trabucco dat de vier bovengenoemde factoren waarschijnlijk hebben bijgedragen aan de Bitcoin-rally van de afgelopen maanden. Hij schreef:

“Dus, ten eerste, waarom‘ up ’? Er is veel discussie over geweest – sommige redenen voor BTC om omhoog te gaan, heb ik gezien, zoals veel institutionele aankopen, toegenomen acceptatie, ‘walvissen’, uitstroom van modieuze producten terug naar BTC, invloed van andere markten, enz. ”

Bitcoin wisselreserves dalen wanneer beleggers hun geld steeds vaker uit beurzen halen. Aangezien beleggers vaak cryptocurrencies op beurzen storten om te verkopen, suggereert deze trend dat er minder verkopers op de markt zijn en een kleiner aanbod van BTC.

Wanneer positieve fundamentele en technische factoren samenvallen met een algehele daling van de verkoopdruk, zou dit het momentum rond Bitcoin kunnen versterken.

Macro invloed zou ook in het voordeel van Bitcoin kunnen zijn

Volgens Trabucco zijn de verwachte overwinning van Joe Biden en het vooruitzicht van vaccins tegen Moderna en Pfizer beide positieve factoren voor Bitcoin.

De steun voor Bitcoin van verschillende technologiebedrijven, waaronder PayPal, banken, politici, vermogende investeerders en miljardairs, zullen waarschijnlijk de BTC-prijs verhogen, stelt de handelaar. Hij schreef:

“Mijn mening zou zijn: eh waarschijnlijk een combinatie. Ik denk dat Biden’s overwinning en de vaccins netto goed waren voor b.v. SPY die zowel op korte als lange termijn een correlatie heeft met BTC in het COVID-tijdperk, die heeft bijgedragen. En er zijn ook legitieme veel traditionele bedrijven / entiteiten – banken, hedgefondsen, willekeurige rijke mensen, opinieleiders, technologiebedrijven, senatoren in Wyoming, enz. – die ondersteuning bieden voor BTC, die zowel direct (kopen) als indirect (sentiment) beïnvloedt de prijs omhoog. “

Op korte termijn blijft de wegversperring voor Bitcoin het weerstandsgebied van $ 18.500. Daarboven is er weinig weerstand tot een nieuw record ooit, waarna BTC de onbekende wateren van prijsontdekking zou betreden.

Gezien het feit dat de bull-run na de halvering 15 maanden duurde na de halvering van 2016, is de kans groot dat Bitcoin halverwege tot eind 2021 een piek zal bereiken, zoals sommige analisten denken.

Als dat het geval is, blijven de vooruitzichten van Bitcoin op middellange termijn gunstig, vooral gezien het feit dat veel macro- en technische factoren het marktsentiment ondersteunen.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: