De Amerikaanse streaming gigant Netflix gaat naar verluidt een nieuwe documentaire over het cryptocurrency thema lanceren, deze keer gericht op de altcoin markt. De documentaire is een vervolg op de editie “Banking on Bitcoin” die in 2017 werd uitgebracht. Het plan van Netflix benadrukt de toenemende populariteit van de cryptocurrency industrie in veel verschillende reguliere sectoren.

Netflix interview met Altcoin prominenten

Geruchten over een mogelijk altcoin vervolg kwamen eerder in 2019 boven water toen het bedrijf een licht wilde laten schijnen op de crypto ruimte naast alleen bitcoin. Details over het project blijven schaars, omdat Netflix naar verluidt de productie erg geheim houdt.

Op Reddit zijn er berichten dat het programma interviews met opmerkelijke figuren in de altcoin ruimte zal bevatten. Sommige van deze personen omvatten gebruikelijke figuren zoals Justin Sun, CEO van TRON, en andere oprichters zoals Vitalik Buterin (Ethereum), Da Hongfei (NEO) en Charles Hoskinson (Cardano) om er enkele te noemen.

Een Netflix-documentaire over altcoins zou kunnen helpen om mensen buiten de crypto industrie te informeren over de andere tokens die los van bitcoin bestaan. Gegevens van CoinMarketCap laten zien dat er meer dan 2292 verschillende cryptocurrencies bestaan, maar BTC blijft de dominante soort, met een controle van inmiddels 63 procent van de totale marktkapitalisatie.

In 2016, toen het bedrijf aan de Bitcoin documentaire werkte, was de altcoin scene niet zo uitgebreidt als tegenwoordig. De hype rond het initial coin offerings (ICO’s) droeg er aan bij om tussen 2017 en 2018 veel altcoin projecten van de grond te krijgen.

Veel van deze projecten hebben echter enige stagnatie ondervonden. Er zijn nog steeds fervente voorstanders van vele altcoin projecten met voorstanders op sociale media die beweren dat hun ‘munt’ de nieuwe bitcoin gaat zijn – de top ranked cryptocurrency door marktkapitalisatie.

Cryptocurrencies gaan mainstream in 2019

Na de hype van 2017 zorgde het jaar erna voor een kolossale bearmark die een daling van meer dan 80 procent van de totale waarde van de markt zag. De bearmarkt leek echter weinig te doen om de groei van de markt in andere gebieden te voorkomen.

In 2019 hebben veel institutionele instellingen de intentie uitgesproken om producten en diensten te creëren op basis van cryptocurrencies. Wall Street banking gigant JPMorgan Chase heeft de creatie van zijn token aangekondigd, terwijl social media gigant Facebook ook zijn Libra cryptocurrency project heeft.

In veel opzichten lijken cryptocurrencies alleen maar te bestaan ​​in de uitschieters van sociaal bewustzijn, omdat ze een vast gespreksonderwerp zijn geworden, niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de regering en de politiek. Internationale instanties, zoals de Financial Action Task Force (FATF), sturen regeringen zelfs aan over hen lokale crypto markten.