[vc_row][vc_column][vc_column_text]NEO is de grootste concurrent van Ethereum en volgens kenners een verbeterde versie van Ethereum. Ze krijgt steeds meer partners en samenwerkingen vooral met Aziatische ICO’s. NEO richtte zich initieel op de Chinese en andere Aziatische markten, maar krijgt al steeds meer voet aan de grond in de rest van de wereld en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een top 10 speler op de cryptocurrency markt. Voorheen was de cryptomunt (en bijbehorende Blockchain) bekend onder de naam Antshares.

NEO kopen op Binance exchange*

NEO kopen middels iDEAL*

*Verder op in het artikel vind u verdere uitleg over het aankopen en bewaren middels beide methodes.

Wat is NEO en wat doet het?

Het is een publiek Blockchain project dat dienst doet als slimme economie waar Onchain al sinds 2014 mee bezig is. Tot 8 augustus 2017 was dit onder de naam van Antshares en daarna NEO. De focus is vanaf dit moment ook meer gericht op slimme contracten voor de Aziatische markt. Het grote verschil met Ethereum is dat er meerdere (bekende) programmeertalen ondersteund worden zoals: C#, Java, .Net en Python. Bij Ethereum wordt er gebruik gemaakt van een eigen programmeertaal genaamd Solidity. Dit maakt NEO een stuk toegankelijker voor developers dan Ethereum.

Transactie snelheid

Het andere voordeel ten opzichte van Ethereum is de transactiesnelheid. Het platform kan tot 10.000 transacties per seconde verwerken, terwijl Ethereum een limiet heeft van 15 transacties per seconde. Het is volgens kenners een verbeterde versie van Ethereum, met een grotere visie.

NEO cryptocurrency GAS & Shares

De circulating supply is 65.000.000 stuks. Elke munt is een eigendomsrecht op de NEO Blockchain waarmee er ook recht is op een dividend uitkering. Dit dividend wordt uitbetaald in GAS. Om te berekenen hoeveel dividend er uitgekeerd wordt kunt u terecht op de volgende website: NEOtoGAS. Het is de GAS token die het mogelijk maakt voor gebruikers om smart assets of slimme contracten uit te voeren op de NEO Blockchain. SHARES & GAS mogen niet worden gezien als cryptogeld. Het is een vorm van een aandeel, beter bekend als een crypto-equity.

NEO als Chinees ICO platform

ICO’s hebben een flinke klap gekregen op het moment dat bekend werd dat China ze ging verbieden. Inmiddels is de ICO markt alweer redelijk aangetrokken. Echter zijn er geruchten dat China een eigen ICO platform werkt dat gebaseerd is op NEO. Dit betekent dat deze volledig voldoen aan de Chinese regels en allemaal onder de slimme economie vallen. De komende tijd gaan er tientallen ICO’s uitkomen onder NEO wat de prijs natuurlijk een enorme boost gaat geven. Red Pulse (RPX) is een voorbeeld en de volgende ICO APEX (CPX) is ook alweer onderweg op 29 januari. Dit zijn voorbeelden van grote projecten die eronder vallen. Binance en KuCoin zijn beide Chinese exchanges die NEO enorm steunen door dividend uit te keren en vrijwel geen fees te rekenen voor transacties. Zo heeft KuCoin Red Pulse ook een enorme boost gegeven met prijsvragen en veel andere promotie acties. Mijn vermoeden is dat een aantal ICO’s die onder NEO hangen ook snel gelist worden op KuCoin. Mede om die reden probeer ik APEX (CPX) de 29ste ook te bemachtigen in de crowdsale, want dit is een prachtig project met een goed team en een grote potentie.

De verwachtingen zijn dat NEO binnen een aantal jaar een enorme speler zal zijn op de cryptocurrency markt. Ze hebben onder andere samenwerkingen met Alibaba en Microsoft. Op 30 januari is de eerste developers conference (devcon) in San Fransisco.

NEO kopen en bewaren op KuCoin of wallet (met dagelijks dividend GAS)

NEO kan aangekocht worden op Binance een Chinese exchange gevestigd in Hong Kong. Het grote voordeel hiervan is dat het dividend GAS maandelijke wordt uitgekeerd op Binance. Eigenlijk hetzelfde systeem als op een wallet (Proof of Stake). Normaliter wordt dat alleen niet gegeven op exchanges. In het volgende artikel laat ik zien hoe u een Binance aanmaakt en daar geld op zet zodat u aankopen kunt doen.

Het is ook mogelijk om een wallet te openen en middels deze methode uw GAS te claimen wanneer u ze liever niet op een exchange laat staan. U kunt ze dan alsnog via de exchange aankopen en versturen of de iDEAL optie gebruiken. Bij grote aantallen kunt u ze ook op een Ledger zetten.

Wanneer u liever rechtstreeks NEO met iDEAL koopt dan kunt u kiezen voor Bitvavo. Wanneer u hier een account aanmaakt kunt u per SEPA of iDEAL euro’s overmaken naar uw Bitvavo rekening en deze direct omzetten. De iDEAL optie werkt niet altijd, maar met de SEPA optie (geld overmaken op rekening) staat het geld ook altijd heel snel op uw account. U kunt ook een aantal andere cryptocurrencies aankopen waaronder BTC, LTC, ETH.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]