Nederlandse banken in blockchainplatform voor grondstoffenhandel

//Nederlandse banken in blockchainplatform voor grondstoffenhandel

Nederlandse banken in blockchainplatform voor grondstoffenhandel

Veertien multinationals, waaronder ING, Rabo en ABN, starten het open platform Komgo om processen rondom de financiering van grondstoffenhandel te digitaliseren. Dat doen ze op basis van blockchain.

Komgo wordt een open financieringsplatform dat de verwerking van transactieprocessen rond grondstoffenfinanciering wezenlijk moet veranderen. De efficiency zal volgens de initiatiefnemers sterk toenemen en operationele risico’s en kosten zullen dalen. ‘Dankzij blockchain zullen de kosten van het financieringsproces in de grondstoffenhandel dalen met 25 tot 50 procent’, zegt Anthony van Vliet, hoofd Trade and Commodity Finance bij ING.

ING, ABN Amro en Société Générale hebben eerder dit jaar eerst een test gedaan met een transport van sojabonen via komgo. Nadat die test succesvol was verlopen, sloten andere financiële dienstverleners zich bij komgo aan.

Partners zijn naast de drie genoemde banken BNP Paribas, Citi, CréditAgricole Groupe, Gunvor, ING, Koch Supply & Trading, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Shell, SGS en Societe Generale.

Komgo opereert vanuit Genève en biedt aanvankelijk twee producten aan. De eerste zal het know-your-customer proces standaardiseren en faciliteren. Het tweede product is een digitale kredietbrief, waarmee grondstoffenhandelaren en andere platforms digitale handelsinformatie kunnen verstrekken aan de bij Komgo aangesloten banken van hun keuze.

Het blockchain platform wordt ontwikkeld in samenwerking met ConsenSys op basis van het Ethereum netwerk.

Bron Emerce

By |2018-09-28T08:06:53+00:00september 28th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie