De Afgevaardigde van de Natie van Paraguay heeft gesuggereerd dat het land op het punt staat te beginnen aan een “belangrijk project” waarbij Bitcoin en PayPal betrokken zijn.

Belangrijkste conclusies

De Afgevaardigde van Paraguay, Carlos Antonio Rejala Helman, heeft laten doorschemeren dat het land deze week gaat werken aan een groot project waarbij Bitcoin en PayPal betrokken zijn.

Rejala Helman zei dat het project “Paraguay zal innoveren ten overstaan van de wereld”, vergezeld van een foto van hemzelf met Bitcoin thema “laserogen”.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

De aankondiging komt twee dagen nadat El Salvador’s president Nayib Bukele zijn plannen aankondigde om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Rejala Helman staat bekend om zijn verering voor Bukele.

Na El Salvador zou Paraguay wel eens de volgende kunnen zijn die met een grote Bitcoin aankondiging komt.
Paraguay zinspeelt op Bitcoin

Paraguay bereidt zich naar verluidt voor op een groot project, en het lijkt erop dat Bitcoin en PayPal daarbij betrokken zijn.
Carlos Antonio Rejala Helman, plaatsvervanger van de Natie, liet gisteravond op zijn social media kanalen doorschemeren dat het land deze week een groot Bitcoin gerelateerd project zou lanceren. Hij schreef:

“Zoals ik lang geleden al zei, moet ons land hand in hand met de nieuwe generatie vooruitgaan. Het moment is gekomen, ons moment. Deze week beginnen we met een belangrijk project om Paraguay te innoveren ten overstaan van de wereld!”

Hoewel de huidige details schaars zijn, zal de post vooral interessant zijn voor liefhebbers van cryptocurrency. Rejala Helman rondde het berichtje af met de woorden “the real to the moon,” vergezeld van hashtags voor BTC en PayPal. “to the moon” is een van crypto’s favoriete slagzinnen, gebruikt om te verwijzen naar de stratosferische prijsstijging van crypto activa. Rejala Herman postte ook een foto van zichzelf terwijl hij deelnam aan de “laser ogen” trend, een Twitter gebaseerde meme die eerder dit jaar aansloeg toen de crypto gemeenschap begon te roepen dat BTC $100.000 zou bereiken. Het posten van een laseroog wordt gezien als een steunbetuiging aan Bitcoin en cryptocurrencies.

Bitcoin adoptie in El Salvador

Het nieuws uit Paraguay komt twee dagen nadat El Salvador’s president Nayib Bukele zijn plannen aankondigde om een wetsvoorstel in te dienen bij het congres van het land om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken op Bitcoin 2021. Jack Mallers, oprichter van Bitcoin-betalingsbedrijf Strike, leidde de vooraf opgenomen boodschap van Bukele in en onthulde dat hij de afgelopen maanden in El Salvador had gewerkt om de adoptie van Bitcoin te vergroten. Strike zal nu een “innovatie-hoofdkwartier” openen in El Salvador en het wetsvoorstel zal deze week worden ingediend.

Bitvavo

Interessant is dat Rejala Helman bekend staat om het respect dat hij heeft voor Bukele. Hij beschrijft zichzelf als “Bukele paraguayo,” wat betekent “Paraguayaanse Bukele,” en staat bekend om zijn steun aan de El Salvadoraanse president. Zijn pinned post op Twitter is een bericht gericht aan Bukele met de tekst “Bedankt voor je voorbeeld.”
Waar Paraguay ook mee bezig is, er zou een groot verschil kunnen zijn met het nieuws van El Salvador, gezien het feit dat Rejala Helman PayPal noemde. Het betalingsbedrijf heeft onlangs grote stappen gezet om Bitcoin te adopteren, door cryptobetalingen en opnames naar wallets van derden mogelijk te maken. Na de hint van Rejala Helman lijkt het zeer waarschijnlijk dat PayPal betrokken kan zijn bij het inluiden van een tijdperk van massale crypto adoptie in Paraguay.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).