Solana Status Twitter account heeft bevestigd dat de succesvolle herstart van het netwerk binnen enkele uren zou moeten gebeuren. Eerder was het Solana mainnet down of ondervond problemen met het doorsturen van transacties gedurende bijna 24 uur. Het netwerk ging offline na het bereiken van de piek van 400.000 TPS.

Na het bereiken van een groot transactievolume, had de bètaversie van Solana mainnet problemen met het verwerken ervan op het netwerk. Transacties overspoelden de wachtrij, wat leidde tot het forken van het netwerk. Nadat de forking begon, begon het mainnet grote hoeveelheden geheugen te verbruiken en ging uiteindelijk offline.

Ontwikkelaars en ingenieurs van het hele systeem hebben geprobeerd om het netwerk te stabiliseren, maar zijn daar niet in geslaagd. Om het netwerk te stabiliseren en opnieuw te lanceren, werd de validator gemeenschap gekozen om de herstart te coördineren. Na de herstart werd de nieuwe release gepresenteerd met aanvullende instructies voor gebruikers.

Bitvavo

De Solana validator gemeenschap heeft met succes het netwerk opnieuw opgestart en geüpgraded naar de 1.6.25 versie. Alle systemen zoals Dapps, verkenners en ondersteunende oplossingen zullen naar verwachting in de komende uren herstellen. Volledige functionaliteit wordt verwacht te zijn hersteld tegen het einde van de dag.

De meerderheid van de community uitte hun zorgen over het vermogen van het netwerk om goed te functioneren onder grote belastingen of netwerkcongestie. De meeste transacties van exchanges naar wallets zijn op het moment van schrijven nog niet functioneel.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.