De enorme instap van MicroStrategy in Bitcoin werpt zijn vruchten af, met stijgende aandelen en enorme nieuwe investeringen van Morgan Stanley.

Volgens een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission die op 8 januari werd gepubliceerd, had investeringsbank Morgan Stanley 792.627 aandelen in het business intelligence bedrijf MicroStrategy verworven. De investering vertegenwoordigt een belang van 10,9% in een bedrijf dat de afgelopen maanden enorm heeft geïnvesteerd in Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De aankoop vond plaats op 31 december. MicroStrategy heeft een buitengewone maand achter de rug en zag haar aandelen stijgen van $ 289 op 8 december naar $ 545 op 8 januari.

Source: NASDAQ

In augustus nam MicroStrategy gedurfde stappen in crypto, waardoor Bitcoin zijn primaire reserve asset is. CEO Michael Saylor zei destijds over de keuze van het bedrijf:

“Dit is geen speculatie, noch een afdekking. Het is een bewuste bedrijfsstrategie om de Bitcoin standaard toe te passen. “

Een paar weken geleden kondigde MicroStrategy een effectenaanbod van $ 400 miljoen aan met het verklaarde doel geld in te zamelen om meer Bitcoin te kopen. Op 21 december had het bedrijf 70.470 Bitcoin in voorraad.

Tegen de prijzen op het moment van publicatie was de BTC-voorraad van MicroStrategy meer dan $ 2,8 miljard waard.

Institutionele beleggers zoals Morgan Stanley zijn het afgelopen jaar aanzienlijk opgewarmd tot crypto-activa. Velen hebben de recente bullmarkt van Bitcoin toegeschreven aan deze institutionele stijging, in vergelijking met de retail FOMO die zo cruciaal was voor de hoogtepunten van BTC in 2017, die vervolgens uit elkaar vielen.