Wall Street investeringsbank Morgan Stanley zei in een donderdag gereglementeerde filing dat een aantal van haar institutionele fondsen blootstelling aan bitcoin kunnen krijgen in de vorm van cash-settled futures of een Grayscale’s Bitcoin Trust.

In het dossier worden twaalf fondsen genoemd, waaronder Counterpoint Global, waarvan Bloomberg News meldde dat het een of andere bitcoinbeleggings- of -blootstellingsstrategie overweegt.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Zoals de donderdag gedeponeerde verklaring opmerkt:

“Bepaalde fondsen kunnen indirect blootstelling hebben aan bitcoin via cash settled futures of indirect via beleggingen in Grayscale Bitcoin Trust (BTC) (“GBTC”), een particulier aangeboden beleggingsvehikel dat belegt in bitcoin. Voor zover een Fonds belegt in bitcoin futures of GBTC, zal het dit doen via een 100%-dochteronderneming, die is georganiseerd als een vrijgestelde vennootschap onder de wetten van de Kaaimaneilanden (elk, een “Dochtermaatschappij”). Een Fonds kan op sommige momenten geen blootstelling hebben aan bitcoin.”

De indiening geeft ook aan in welke mate elk fonds blootstelling kan krijgen, waarbij wordt gesuggereerd dat maar liefst 25 procent van hun respectieve activa in de richting van bitcoin producten zou kunnen worden gezet.

“Elk van de Advantage Portfolio, Asia Opportunity Portfolio, Counterpoint Global Portfolio, Developing Opportunity Portfolio, Global Advantage Portfolio, Global Permanence Portfolio, Global Opportunity Portfolio, Growth Portfolio, Inception Portfolio, International Advantage Portfolio, International Opportunity Portfolio en Permanence Portfolio kan, in overeenstemming met zijn belangrijkste beleggingsstrategieën, tot 25 procent van zijn totale activa beleggen in een volledige dochteronderneming van het fonds die is georganiseerd als een vennootschap naar het recht van de Kaaimaneilanden,” stelt de indiening. “Elke Dochtermaatschappij kan beleggen in GBTC, in contanten afgewikkelde bitcoinfutures en andere beleggingen.”

Vorige maand onthulde Morgan Stanley dat het zou beginnen zijn institutionele particuliere vermogensklanten toegang te bieden tot bitcoin-gerelateerde fondsen. Tegelijkertijd schreef de vermogensbeheereenheid een beleggersnotitie waarin een pleidooi werd gehouden voor cryptocurrency als een opkomende belegbare activaklasse, zoals eerder gemeld. macos/deepLFree.translatedWithDeepL.text

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).