Morgan Stanley bereidt zich voor op handel Bitcoin

//Morgan Stanley bereidt zich voor op handel Bitcoin

Morgan Stanley bereidt zich voor op handel Bitcoin

Morgan Stanley bereidt zich naar verluidt voor op het aanbieden van bitcoin (BTC) swap-handel voor klanten.
Ze zijn zich samen met de andere grote topbanken klaar aan het maken om als sector cryptocurrency te gaan verkennen.

Klant is koning

De bank wil producten aanbieden die beleggers blootstelling geeft aan de prestaties van ’s werelds grootste cryptocurrency, meldde Bloomberg News. Klanten krijgen straks de keuze om long of short te gaan met zogenaamde “price return swaps”. Morgan Stanley zal een spread berekenen voor elke transactie, vertelde de bron aan Bloomberg. De handel kan beginnen zodra een intern goedkeuringsproces is voltooid. Er is dus aantoonbare vraag van de klant, aldus het rapport. Er was helaas niet direct een woordvoerder van de bank beschikbaar voor commentaar

Sectorbrede interesse

Het nieuws over de aanhoudende interesse van Morgan Stanley in cryptovaluta komt omdat andere grote Wall Street spelers soortgelijke campagnes beginnen in cryptocurrency. Goldman Sachs bijvoorbeeld, verduidelijkte vorige week dat de bank werkt aan een type derivaat voor bitcoin. Derivaten zijn beleggingsinstrumenten die hun waarde ontlenen aan de waarde van een ander goed, zoals aandelen, olie en dus waarschijnlijk straks ook BTC.

Martin Chavez, Chief Financial Officer van Goldman Sachs, zei dat de activa in Amerikaanse dollars zullen worden geprijsd en dat de referentieprijs de bitcoin-dollarprijs wordt zoals vastgesteld door een reeks exchanges.

Spel van de lange adem?

De Wall Street-gigant speelt al 12 maanden met het idee van een cryptocurrency optie, maar het is nooit helemaal duidelijk geweest wat de bank in petto had. Nu lijkt de spreekwoordelijke aap, langzaam uit de mouw te komen. Ondanks dat de waarde van Bitcoin al geruime tijd verminderd, blijft er een groeiende belangstelling vanuit Wall Street. De komende jaren zou op zijn minst interessant genoemd kunnen worden en wij zullen het op de voet blijven volgen.

Bron: CNBC

Bron Blockchainstories

By |2018-09-16T08:31:10+00:00september 16th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie