De professor van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Christian Catalini, heeft verlof en werkt aan de ontwikkeling van de Facebook coin volgens nieuwsberichten van Coindesk.

In het rapport vertellen twee anonieme bronnen met kennis van de situatie Coindesk over de samenwerking van Catalini met Facebook. Catalini – de Theodore T. Miller loopbaanontwikkeling professor aan het MIT – is naar verluidt een van de meer prominente onderzoekers op het gebied van token economie. Onlangs was hij co-auteur van een rapport met professor Joshua Gans van de universiteit van Toronto over het aanvankelijke aanbod van ICO’s en de waarde van tokens.

Eerder deze week brak het nieuws uit dat social media-gigant Facebook naar verluidt naar investeringen streeft ter waarde van $ 1 miljard voor zijn op maat gemaakte cryptocurrency. Rapporten kwamen voor het eerst naar boven in mei vorig jaar dat Facebook de creatie van zijn eigen token “verkende”.

Eind 2018 meldde Bloomberg dat het bedrijf een crypto aan het maken was voor gebruikers van zijn WhatsApp-berichtenservice. In februari meldde een New York Times-rapport dat Facebook “hoopt te slagen waar Bitcoin faalde” met zijn zeer gesloten cryptocurrency-project.

Op het moment van de pers hebben zowel Facebook als Catalini niet gereageerd op het verzoek van Cointelegraph om commentaar op de gemelde ontwikkeling.

Zoals Cointelegraph eerder al aangaf, was Catalini een van de mensen die het MIT Bitcoin-project leidde, dat $ 500K opbracht om $ 100 aan Bitcoin te verdelen aan alle studenten aan het MIT in 2014.

In april bracht Cointelegraph een analyse uit van de deelname – zowel geruchten als bevestigingen – van internet reuzen Facebook, Twitter en Telegram in de cryptocurrency ruimte.